Studenterugen er slut - nu står den på sund mad og træning igen

Mine planer efter gymnasiet

Det spørgsmål du nok får kastet aller mest i hovedet når du er blevet student er “hvad skal du så nu?”. Hvilket er helt fint, jeg kan nu godt forstå folk er nysgerrige, jeg er også selv nysgerrig efter mit svar?
Ej jeg har hele tiden vidst at jeg ville have et sabbatår, men som det ser ud nu regner jeg med at tage to sabbatår.
Planen var at jeg skulle på Ollerup gymnastikhøjskole men for nogle måneder siden gik det desværre galt. Kroppen sagde fra, skader og dårlige led kunne til sidst ikke klare gymnastikken mere. Jeg var så vanvittig ked af det, jeg har gået til gymnastik siden jeg var 2 år gammel og virkelig drømt om Ollerup, så det var en sindssyg svær beslutning – jeg skrev også et indlæg om det som kan læses lige her.

Drømmen ville jo være at tjene penge på at rejse, men det tror jeg er rimelig uopnåeligt lige nu, men hvem ved måske det sker en dag?
Jeg havde luret lidt på en jordomrejse, men da jeg hørte prisen tænkte jeg “mmmm ja okaaaaay måske senere i livet”, det var rimelig pricy, haha.
Nu er det blevet til at jeg det første år arbejder. Jeg er lige nu i gang med at søge job, jeg leder efter et fuldtidsjob men hvis det ikke er muligt må jeg supplerer med noget andet. Men hvis i kender nogen, der søger så bare sig til, mit eneste krav er at det er på Sjælland og øerne.
I mit andet sabbatår er planen at jeg uddanner mig som turistguide, det tager 4-5 uger og bagefter rejser jeg ud og arbejder som turistguide i nogle måneder, jeg har endnu ikke besluttet hvor længe jeg tror bare jeg tager det som det kommer. Drømmen er en tropisk destination med en helt anden kultur, jeg lurer lidt på Thailand og Mexico men nu må vi se hvad der byder sig af muligheder til den tid. Jeg har også overvejet at supplerer turistguide uddannelsen med skiguide, det er nemlig ikke så dyrt hvis man tager den oveni turistguiden.
Grunden til jeg gerne vil være turistguide er fordi jeg på den måde kan rejse billigere ud og opleve verden og andre kulturer, samtidig med jeg tjener penge (det er ikke meget, men det er da lidt penge man tjener som guide) og desuden er guide rigtig godt at kunne skrive på sit CV til lige netop den uddannelse jeg drømmer om.
Jeg har tænkt mig at søge ind på to uddannelser som det ser ud lige nu, den ene har jeg gennemsnittet til i hvert fald som det ser ud lige nu, og den anden går de efter 100% kvote 2, det vil sige de kigger på ens CV, man skal til optagelsesprøve og til en samtale.

Så det er altså mine planer lige nu, men hvis de ændre sig skal jeg selvfølgelig nok holde jer opdateret. Mine sabbatår skal i hvert fald helt sikkert gå med at få en masse livserfaring for at forbedre mit CV til den uddannelse der er 100% kvote 2.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Studenterugen er slut - nu står den på sund mad og træning igen