Mine nytårsforsæt 2018

Venice, Italy – City Guide

I know, I know, I blev lige godt og grundigt bombarderet med billeder fra min tur til Venedig, jeg har i hvert fald ikke sparret på billederne, haha.

Venedig er jo et sted mange snakker om, mange har været der og mange drømmer om at besøge byen – enten for første gang eller bare endnu engang. For mit vedkommende var det første gang jeg var i Venedig.
Min familie har de seneste par år haft tradition at rejse ud og opleve en ny by i verden til nytår og i år stod den altså på Venedig. De andre byer vi har været i har indtil videre været Las Vegas, Wien, Dubai og New York City.

Vi tog til Venedig uden rigtig at vide så meget om byen andet end de var kendt for kanalerne, gondolerne, de små gader og at byen nærmest er bygget på vandet. Selve seværdighederne – dem der ofte står i de der små bøger man kan købe, anede vi ikke så meget om og vi ved stadig ikke hvad der sker for alle de butikker der sælger masker – der ligger en butik på hvert gadehjørne (not even kidding) og jeg kan love dig for der er mange gadehjørner i Venedig, jeg burde måske undersøge hvad maskerne har af betydning for Venedig, for de må tydeligvis betyde et eller andet.

Vi havde ca. 3 hele dage i Venedig og for at være helt ærlig føler jeg ikke jeg kunne bruge flere dage der. Byen er charmerende og anderledes fra alle andre steder jeg nogensinde har besøgt. Det hele ligner noget gammelt lort der er ved at falde sammen i kanalerne, men det er det der er charmen – og de små smalle gader er så hyggelige og skumle på samme tid.
Venedig er helt klart en gå-by, der er ingen biler og der er masser af trapper og som sagt små gader, så hvis man er dårligt gående, er dette ikke stedet at tage til!
Vi gik lige knap 20.000 skridt om dagen og har derfor vandret Venedig fuldstædig tyndt, hvilket også er derfor jeg siger at jeg ikke føler jeg kunne have brugt flere dage dernede. Vi havde set det hele, vi havde prøvet at fare vildt flere gange i de små gader (et must, du kan ikke sige du har været i Venedig før du har prøvet at fare vildt). DOG brugte vi ikke tid på at komme op i diverse kendte tårne, vi så heller ikke Guggenheim Museet og vi var heller ikke ovre på øen Burano som også er en stor seværdighed mens man er der. Grunden til vi fx ikke var oppe i nogle tårne eller besøgte museer er fordi ingen i min familie har så stor en interesse for det at vi ønsker at stå flere timer i kø og bruge vores dage i Venedig på det, så hellere udforske selve byen. DOG ville jeg mega gerne have besøgt Burano – det er en mere moderne udgave af Venedig, men det må blive en anden gang hvis jeg nogensinde kommer tilbage.
Jeg vil sige hvis man er til de kulturelle ting så burde man måske tage 1-3 dage mere i Venedig for at få tid til at besøge de seværdigheder, da der er meeeega lang kø ved ALT og vi var endda afsted i vinterperioden, jeg ville slet ikke kunne forestille mig hvor proppet der er i sommerperioden!

Jeg vil gerne anbefale nogle steder man kan besøge når man er i Venedig, men da jeg ikke brugte min tid på at se de klassiske seværdigheder er det ikke det min “guide” vil tage udgangspunkt i.

Rivalto Broen
Det er nok nået af det der definerer at man har været i Venedig. Hvis du får et billede / selfie / whatever, så har du været i Venedig. Det er ligesom med det at du skal fare vildt bare én gang. Broen går henover Canal Grande som er hovedkanalen. Der er flere bruger over hovedkanalen, men frygt ej, det er ikke til at tage fejl af Rivalto broen, bare kig efter den med flest mennesker på, så har du fundet den.

Sejl i gondol
Det er jo også et af Venedig’s varemærker – deres gondoler. Du skal altså prøve at sejle i gondol, det er så hyggeligt og mega fedt at se Venedig fra et helt andet perspektiv.

Markuspladsen
Den mest kendte plads i Venedig – et kæmpe torv for at sige det på godt dansk med en masse caféer til de mest psyko overpriced café latter (gå i de mindre gader for at drikke kaffe, med mindre du gerne vil betale omkring 100kr for en sølle kop kaffe du ikke engang ved om er stamplet og steamet ordentligt).
Pladsen er omringet af nogle berømte bygninger som Markuskirken og Dogepaladset.

Support af Lorenzo Quinn
Jeg tror mest dette er et “insta-spot”, man ser rigtig mange billeder af disse hænder der støtter en bygning på Instagram, hvis man søger på Venedig. Egenlig så er det bare et kunstværk, du kan ikke rigtig komme hen til det og decideret røre hænderne, men det er vist ret “insta-worthy”.

Sukkenes bro
Broen forbinder Venedigs gamle fængsel med rettergangsrummene i Dogepaladset. Navnet er opstået pga. den sparsomme udsigt fra broen da det var det sidste glimt af Venedig som fanger fik inden de blev ført ned i fangekældrene.

Burano
Jeg synes helt klart man burde tage ud og besøge øen Burano (det moderne Venedig) mens man er der. Jeg er selv ked af jeg ikke fik set det når jeg sidder og kigger på billeder fra øen, men hvad der lige er at opleve derovre andet end lidt mere farvede og vedligeholdte bygninger, kan jeg ikke sige så meget om.

Her skal du spise og drikke kaffe
La Rosa Rossa – en mega lækker restaurant med en charmerende dunkel indretning. Deres pizza og spaghetti retter kan klart anbefales!
Bar Artisti Osteria Ai Pugni (mener jeg det hed) – en kaffepar der laver formidabel kaffe og rigtig kaffe, altså stamper den og steamer mælken. Jeg vil fandme ikke drikke kaffe der kun kræver man trykket på en knap som en hver anden affodringsrestaurant i IKEA eller på Gedser/Rostock færgen. Ja, jeg indrømmer gerne jeg er en kaffe-snob.
Antica Carbonera – enoooormt lækre pastaretter og med en rigtig hyggeligt indretning i restauranten. Jeg mener desuden også det er det ældste pasta/spaghetti sted i Venedig, men hold mig ikke oppe på det for jeg er ikke 100% sikker.
Her skal du IKKE spise – jeg besøgte dog også en dyr restaurant nytårsaften som lovede guld og grønne skove, men viste sig at være fuldstændig korrupt og ødelagde starten på vores nytårsaften – den historie får I i et særskildt indlæg, for jeg er stadig pissed over det og historien skal ud!!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine nytårsforsæt 2018