Delicious protein banana ice cream

Workout-tips that will make your progress go much faster

Jeg tror næsten vi alle sammen har oplevet frustrationen ved, man slet ikke føler der sker nogen fremskridt mht. kroppens ændring, eller følelsen af at føle sig stærkere når man står nede i fitnesscenteret og pumper jern.
Jeg har efterhånden været i fitnessverdenen længe, og prøvet diverse programmer og midler mod en mere tonet krop af – og jeg har derved draget mig nogen erfaringer om hvad der virker og hvad der ikke virker.

Da jeg selv kun styrketræner vil jeg for det meste tage udgangspunkt i styrketræning og ikke som sådan holdtræning, dog vil jeg forsøge at komme med lignende gode tips inden for holdtræning.

Til dig der styrketræner
Det handler ikke om faste antal gentagelser. Lad vær med at sige “okay 4 sæts af 12 gentagelser og så er jeg færdig med denne øvelse”, selvom du måske godt kunne have taget mere end de 12 du havde planlagt.
Du skal enten kører til udmattelse eller beregne den mængde vægt, der vil gøre dig udmattet hvis du følger et program der siger du skal tage fx 12 gentagelser.
Dvs. at du enten sætter vægten på det du mener du vil kunne kører med og du bliver ved med at kører indtil du virkelig ikke kan klare en til gentagelse, om det så kun er 5 gentagelser. Hvis du er helt oppe på 30 gentagelser før du er udmattet har du ikke nok vægt på, og bør derfor tilføje mere – med mindre du selvfølgelig er blevet anbefalet at træne med let vægt+mange gentagelser.
Hvis du følger et specifikt program der siger du skal tage fx 12 gentagelser, skal du forsøge at kører med den mængde vægt du mener kun lige vil kunne få dig op på de 12 gentagelser.

Det er dog vigtigt at understrege, du stadig skal kunne gennemføre alle gentagelser ordentligt. Du skal altså stoppe ved den gentagelser, hvor du begynder ikke at kunne fuldføre øvelsen til det yderste.
Men igen hvis du følger et program der siger du skal tage 12 gentagelser, skal du beregne vægten du bør kører med som gør, at du stadig både kan gøre til udmattelse men samtidig også fuldføre øvelsen korrekt og fuldt ud hvér gang.

Til dig der holdtræner
Som sagt har jeg ikke beskæftiget mig så meget med holdtræning, jeg har dog prøvet hold som Bodypump og CX Worx.
Her kan i gå lidt efter samme princip som dem der styrketræner. Hvis jeg ikke tager helt fejl, er det træneren der bestemmer hvor mange gentagelser af en øvelse i skal tage og i ved det derfor ikke selv, det kan derfor være svært at beregne hvor meget vægt man skal tage på. Og hvis jeg ikke husker helt forkert er Bodypump det rene syrehelvede – der kører man bare så mange gentagelser så det til sidst syre i hele kroppen.

På holdtræning er det en god idé at overvurdere ens egne evner. Træn så tungt som muligt og tag derefter noget vægt af stangen eller en lettere vægt i hånden, hvis du virkelig ikke kan mere og slet ikke kan fuldføre øvelserne rigtigt til sidst. Det er stadig vigtigt du udføre øvelserne fuldt ud for at få bedst muligt ud af øvelsen.

Træning ud fra dette princip vil hjælpe dig godt på vej til hurtigere at komme i mål og se langt mere effektive resultater. Hvis du ikke har et grimt painface når du træner, træner du slet ikke hårdt nok. No pain, no gain – husk det?

Det er desuden vigtigt at understrege du IKKE blive stor og mandlig af at træne på denne måned, du vil derimod blive tonet og se de resultater du rent faktisk gerne vil se, meget hurtigere! Og husk nu at spist sundt og varieret – det hjælper en del på det og får hele processen til at få langt mere smooth?

Jeg håber dette kan hjælpe jer videre på jeres livsstil/træningsrejse, det har i den grad hjulpet mig til at se større resultater langt hurtigere – selvom jeg stadig har lang vej endnu til hvad mit mål er.

2 kommentarer

  • Jeg har blogget i lidt tid nu, jeg tænkte bare på om du måske har nogle råd så jeg virkelig kunne få gang i den!<3 -Freja

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Freja, jeg modtager flere og flere spørgsmål omkring dette fra spirrende bloggere. For at få svaret på mest og så godt som muligt, vil jeg lave et indlæg med en masse tips omkring lige netop dette, til jer der gerne vil ENDNU mere med jeres blog. Hold dig opdateret her på bloggen, indlægget er under arbejde, det skal bare være helt gennemført før jeg udgiver det til jer☺️

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Delicious protein banana ice cream