Healthy frozen chocolate banana snacks

Hvor vigtig er en god nattesøvn egentlig?

En god natssøvn er faktisk vigtigere end man lige går og tror. Får du ikke de timers søvn som din krop har brug for, vil du være betydelig mindre oplagt den næste dag – du vil slet ikke have samme energiniveau og overskud som hvis du havde fået mere søvn.
For lidt søvn kan også give koncentrationsbesvær, du vil i mange situationer have besvær med at koncentrerer dig og fokusere på det du skal, f.eks. i skolen eller på arbejdet. Det samme gælder mht. træningen, du vil få en langt bedre træning med overskud og energi til virkelig at presse dig selv, hvis du har fået den mængde søvn som din krop har brug for.
For lidt søvn påvirker også dit immunforsvar, hvilket vil sige du er meget mere modtagelig overfor bakterier og virusser og der er jo ingen der gider at ligge syg hjemme i sengen….
Sover du for lidt vil du desuden også have tendens til at være langt mere gnaven, får du derimod den rette mængde søvn vil du opleve at du er i bedre humør og betydelig gladere – folk vil rent faktisk omgås dig, haha?
Tænk desuden også over begrebet “beauty sleep” – der er altså noget om det. Fortsætter du hele livet med ikke at få den mængde søvn din krop har brug for, vil dette kunne ses på dit udseende og fremtoning senere i livet.

Jeg er selv helt vildt dårlig til at få den mængde søvn min krop har brug for, specielt de sidste par uger har jeg været i søvnmangel fordi jeg har så meget at se til. Men søvn er altså vigtigere end man lige går og tror!

Til lige at vise hvordan det der med søvn skal gøres, stillede min ene hund Mango gerne op som model, hun er nemlig verdensmester i at slappe af og sove (den dovne labrador)?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Healthy frozen chocolate banana snacks