3.g'er of the month - May

Tips til hvordan du bedst læser op til dine eksamener

Vi er i øjeblikket rigtig mange studerende, der sidder og læser op til eksamener. Under SRP lærte jeg rigtig meget omkring hvordan jeg får mest muligt ud af min dag og arbejdet effektivt, hvilket jeg også har kunne tage med mig nu hvor jeg sidder og læser op til de sidste eksamener, inden huen kommer på hovedet (om kun 17 dage!!!!!)
Jeg har fået overstået de fleste eksamenerne nu, jeg mangler kun 2!!! I onsdags var jeg oppe i 3.g’s første mundtlige eksamen som var samfundsfag. Den gik rigtig godt, især når man tænker på omstændighederne og hele den her triste situation, der er bestemt heller ikke gået én dag uden tårerne har fået frit løb siden lørdag, men det er nok bare sådan jeg takler det med min hund på, jeg får det i hvert fald ikke bedre at ikke at græde over det. Men i hvert fald er jeg virkelig stolt og tilfreds med min karakter – jeg troede virkelig jeg skulle besvime lige inden jeg gik ind, jeg kan slet ikke klare de der eksamenssituationer, jeg synes simpelthen det er noget af det mest forfærdelige i verden!

Da jeg sad og læste op på samfundsfag, som tog en eeeeevighed pga. pensum er så stort/bredt og derfor også gav en del frustrationer, opdagede jeg en del gode ting/tips jeg nu kan bruge til mine to sidste eksamener jeg skal læse op på, og de tips vil jeg rigtig gerne dele med jer nu.

Sid behageligt
Find ud af hvordan du bedst kan lide at sidde når du læser og tager noter. Er det ved at ligge ned i sengen med flere pudder som ryglæn? Ved at sidde på værelset? Ved at sidde i køkkenet? Eller er det et mix af det hele? Jeg kan rigtig godt lide at mixe lidt mellem det hele.

Del din læsning op
Sæt markater ind i dine bøger og sig “okay når jeg er nået til den her markat fortjener jeg en pause”.

Sørg for at spis og drik
Jeg har virkelig fundet ud af hvor vigtigt det er for mig at spise, eller i hvert fald have snacks i nærheden når jeg sidder og læser op på mine eksamener. Jeg kan slet ikke koncentrerer mig hvis ikke jeg holder mit blodsukker stabilt. Jeg sætter mig ofte med noget frugt eller saltede mandler som jeg altid lige kan snacke lidt til, hvis jeg begynder at føle at jeg ikke kan mere og så har jeg ALTID vand stående ved siden af mig.

Sæt dig et endeligt mål for dagene
Del dine emner op og sæt dig et endeligt mål. F.eks. mandag SKAL jeg have gjort det her emne færdig, tirsdag skal jeg have færdiggjort dette emne. Sådan så du på en måde har en tidsplan at gå efter og ikke får et chok to dage før du skal op til din eksamen.

Dan dig et overblik
Gå ind på kig på hvad der står du skal kunne, og kig på hvor mange sidder det er du skal læse op på til hvert emne. De dage du slet ikke føler du kan overskue det kan du tage de emner, der ikke er så meget at læse op på.

Sørg for også at lave noget andet
Det er seriøst røv rygt at læse op og sidde foran computeren hele dagen. Sørg derfor også for at give dig tid og tilladelse til at lave noget andet, f.eks. ses med veninderne, træne, gå en tur med dine hunde hvis du altså hund(e), kør en tur eller tag på stranden hvis vejret er til det.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3.g'er of the month - May