My wishlist for my 21st birthday

Dette skal du være opmærksom på og passe på med under din boligsøgen

For et par uger siden faldt jeg over en vanvittig billig lejlighed i indre København. Det var ikke til at tro at den var så billig, så selvfølgelig var jeg lidt skeptisk om den nu var ægte. Det var en lejlighed hvor de søgte en roomie og beskrivelsen af både lejlighed og de to andre, der boede der, lød simpelthen så oprigtig og troværdig, dog var der ingen billeder af den, kun udefra, hvilket blandt andet var med til at gøre mig skeptisk, udover den lave pris, selvfølgelig.
Annoncen om lejligheden var lagt op på boligsurf.dk og jeg havde egentlig ikke i sinde at flytte hjemmefra nu, men jeg kunne simpelthen ikke stå for dette tilbud.
Jeg kunne se at boligsurf var en betalingsside, der stod at man kunne blive medlem for 29kr om måneden og jeg tænkte, herreste gud, det er jo ingen penge. Så jeg betalte de 29kr og skrev til brugeren, der havde oprettet annoncen. Der gik et par dage, hvorefter jeg inde på boligsurf havde modtaget en besked fra brugeren om, at de ville holde samtaler torsdag eller fredag i denne uge (da jeg modtog beskeden var det mandag). Jeg skrev tilbage med det samme at hvis det kunne blive torsdag, ville det være helt perfekt for der er jeg i København alligevel. Jeg hørte aldrig fra dem igen. Mit naive jeg ventede og ventede på svar og samme uge om søndagen tjekker jeg min bankkonto, og ser at boligsurf har hævet 300kr.
Jeg blev rasende.
Jeg går ind på min e-mail og tjekker den e-mail jeg havde fået da jeg opretter mig som bruger og har betalt de 29kr som de alle steder skrev at det kostede. Nederst i mailen, i det jeg vil vove og påstå er verdens længste e-mail jeg nogensinde har modtaget, skriver de at de vil hæve 300kr efter 4 dage og at de 29kr kun er intropris. Jeg tænker at det er 100% bevidst at boligsurf skriver verdens længste e-mail og nederst i e-mailen skriver at det efter 4 dage koster 300kr, for 9/10 mennesker gør nok som jeg og gider ikke læse de uendelig lange handelsbetingelser. Hvis boligsurf ville os det bedste og ikke var et tørstig firma efter penge, havde de skrevet det øverst i e-mailen. Jeg synes det er klamt at de tjener penge på bevidst at “halvsnyde” desperate studerende, der bare gerne vil have et sted at bo, bare fordi de selv vil tjene kassen.
Jeg støtter aldrig boligsurf igen, det er helt sikkert, men jeg tror desværre ikke boligsurf er den eneste hjemmeside, der benytter sig af denne griske metode…De ved hvor desperate vi studerende er efter en bolig.

Jeg har også en lille teori om at jeg faktisk tror annoncen har været fake. Jeg tror det er en som boligsurf selv har oprettet, da mange sikkert har gjort som jeg og oprettet sig og skrevet til dem, fordi lejligheden var så billig. Og så har boligsurf lige fået håbet op ved at svare tilbage omkring samtaler, så man ventede i spænding på at få flere informationer omkring samtalen og derfor ikke afmeldte sig (hvis nu nogen havde været vågne læst i handelsbetingelserne, at det kostede 300kr efter 4 dage) og så har boligsurf’s fakebruger aldrig svaret igen, for nu var der gået de 4 dage og de havde tjent deres 300kr ind på et hav af desperate studerende.. Overvej hvor mange penge det er hvis fx 1000 var inde og søge denne lejlighed – det er fucking 300.000kr!!!
Men som sagt er dette bare en teori jeg har, jeg kan ikke være sikker på det er sandt og at det er sådan det har forløbet sig.

Imorgen er dagen hvor man får at vide om man er optaget på sit studie eller ej og det er især fra den dag af at det hele går amok med boligsøgningen. Nu står der pludselig en masse og mangler lejlighed efter at de har fundet ud af at de er kommet ind og kun har omkring en måned til at finde bolig, før skolen starter.
Så mærk jer mine ord og tænk jer om. Betal heller aldrig et indskud, der virker besynderligt. Jeg har hørt om nogle, der er blevet krævet penge for at komme til samtale, eller har skulle betale indskud og så ikke har fået lejligheden alligevel efter de havde overført pengene. Hvis det lyder for godt til at være sandt, så er det fordi det er det. Hvis noget lyder forkert eller føles forkert, så er det fordi det er det. Og læs ALTID handelsbetingelserne.
Jeg søger kun lejligheder igennem facebook opslag fremover og også gerne gennem venners venners bekendte. Jeg gider ikke det der pis mere med bolighjemmesider, jeg stoler overhovedet ikke på dem. Det var en dyr lærestreg.

Når det så er sagt, så vil jeg bare gerne ønske jer held og lykke med boligsøgningen, til de af jer der søger.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

My wishlist for my 21st birthday