"Bannerlavning" + en snak om for høje forventinger & hvorfor ordet "karakter" er forbudt imorgen

Student med et brag – måtte “opdrage” på censor til min eksamen

I morges lidt i 10 kørte jeg mod gymnasiet, jeg skulle op i min sidste eksamen – AT eksamenen – inden huen kom på hovedet og jeg stolt skulle gå ned ad gangen til hvor min familie stod glade og og spændte. Jeg var slet ikke nervøs for den her eksamen, nærmere spændt fordi jeg vidste hvad der ventede mig på den anden side – det lykkeligste øjeblik i min gymnasietid.

Men inden denne lykkelige storm, skulle jeg åbenbart igennem den værste eksamen jeg nogensinde har oplevet.
Jeg bliver kaldt ind af min lærer, og giver hånden til både censor og lærer, men før jeg nærmest har nået at præsenterer mig selv bliver jeg mødt af en kommentar fra censor der bestemt ikke var positivt ment “du er da nok rigtig stylet op til at blive student” – sagde hun, eller noget i den dur.
Jeg tænkte hva fanden det dog var for en latterlig kommentar, gu fanden har jeg da stylet håret, taget en sød hvid kjole på og lagt makeup – jeg skal satme da se godt ud når jeg får den hue på hovedet.
Men nu lignede hun heller ikke ligefrem en kvinde, der nogensinde har plukket et øjenbryn eller haft en mascara i hånden.

Normalt skal censor forholde sig passivt, det er læreren der styrer hvor censor så får lov til at tale til sidst når læreren giver “tegn” til det – kort sagt er det læreren der har styringen til eksamen, men her tog censor fra start styringen.
Jeg har før været til eksamen med den lærer jeg også skulle til eksamen med her til AT, han “fulgte” mig nemlig også op til min samfundsfags eksamen for et par uger siden, og jeg vil rose ham og sige at han er en yderst behagelig lærer at være til eksamen med.
Men for at vende tilbage til eksamen i dag så fik jeg dårligt nok lov til at sætte mig ned før hun startede tiden og sagde “tiden går”. Normalt har man lov til lige at sætte sig ned og gøre sine papirer klar, men nej det havde den her kvinde åbenbart ikke tid til.

Under min præsentation hvor jeg sidder og snakker om mit emne, sidder den her censor og gaber, ligner en der ikke gider at være der, ruller sådan lidt halvt med øjnene indimellem når jeg siger noget og gør det bare rigtig ubehageligt at sidde derinde. Jeg var ikke nervøs, det blev jeg heller ikke trods hendes opførsel, men jeg blev satme indebrændt.
Da hun så begynder at stille spørgsmål er det med den mest forfærdelige attitude, grimt sprog og spydige kommentarer. Hun sviner mit projekt til ved at sige det ikke er særlig naturgeografisk men nærmere biologisk, hvor jeg svarer hende at det er dette jeg er blevet rådet til at fokuserer på af min lærer…jeg har jo bare gjort som jeg har fået besked på at mine to lærerer under mine vejledende timer. Når jeg så fortæller noget spørg hun “hvor har du den viden fra?”, hvor jeg så til sidst får nok og siger “hvis du har kigget i min litteraturliste vil du også vide det står under ‘internetbøgerne'”, lidt frækt sagt men fandme fortjent.
Til sidst får jeg lov til at gå ud og de skal så vorterer hvad jeg skal have i karakter.
Jeg var SÅ vred da jeg gik ud fra det lokale, hendes opførsel var fuldstændig uacceptabel og jeg besluttede mig for at fortælle hende det når jeg havde fået min karakter.
Da jeg kommer ind får jeg af vide at jeg har fået 4. Min samfundsfaglige viden var rigtig god, jeg svarede også på alle spørgsmål, men ifølge hende skulle jeg være dumpet pga. min naturvidenskabelige side af projektet.
Da jeg skal til at gå ud siger jeg til censoren “må jeg gerne sige noget til dig”, “ja” svarer hun og så begynder jeg “Mht. de kommende elever der skal ind til eksamen hos dig skal du VIRKELIG ændre din attitude. Du er decideret modbydelig at sidde til eksamen hos”. “Må jeg spørge hvorfor” svarer hun så, hvor jeg så svarer at det jo ikke ligefrem er den mest behagelige følelse når censor sidder og gaber, bander, kommer med spydige kommentarer, sviner en til for det man har lavet og tydeligt viser at vedkommende på ingen måde magter sit job og nok bare burde gå af – jeg siger jer min egen lærer kiggede ned i bordet da jeg sagde det til hende, han vidste godt at shit was about to go down lige der. Hun kom med endnu en kommentar men som jeg ignorerede og takkede istedet af for denne gang med min egen lærer, hvor jeg hører hende sige til min lærer da jeg går ud “var jeg virkelig så spydig?”.
Da jeg kommer ud fra lokalet møder jeg en anden lærer jeg også har afsluttet med i år. Han synes det var helt i orden af mig og mente også hun nok godt selv var klar over hendes opførsel var uacceptabel, når hun spørg min lærer om hun virkelig var så spydig.

15 kommentarer

  • En censor

    Vi er nu mange gymnasielærere, der følger din lille blog

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er jeg da glad for, fortsæt med det. Så er den måske snart slet ikke så lille mere

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak Julie

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tillykke med huen, Josefine! <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak <3
    Heldigvis havde jeg det rigtig godt med mig selv efter jeg havde sagt det til hende, jeg følte mig så lettet og voksen, haha

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak, hvor er du altså sød <3
    Man skal have respekt for hinanden, og hvis man føler sig dårligt behandlet er det i orden man siger fra. Ofte bliver vi mennesker jo fornærmet og når vi fortalt sandheden om os, hvis du forstår

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak <3 Ja jeg krydser også fingre for lige så godt vejr som igår

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mange tak <3 Og ja hun fortjente det i den grad!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak <3 Og nøj hvor sjovt og kan se i din bio at du også har boet på Bogø. Jeg flyttede til Bogø for et år siden, haha

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Overhørte også du sagde at hun havde spurgt dig ind til ting vi aldrig havde haft om i undervisningen, hvilket man jo heller ikke må, man skal holde sig indenfor pensum….
    Og hørte dig godt sige hun havde siddet og kigget i MIN synopsis da hun var til eksamen med DIG, altså hva fanden….Der var da stor forskel på vores AT projekter, så det er da utroligt man kan begå den fejl!!

    Vi burde klage. Ikke fordi jeg vil tage min eksamen om, men fordi hun i fremtiden aldrig burde komme ud som censor igen på et gymnasie.

    Men ved du hvad Benner, vi er sgu studenter nu <3
    Tillykke med huen min ven, du har været en fornøjelse at gå i klasse med og hold op hvor er dit instagram billede fra igår KONGE!!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tillykke med huen!!
    Jeg blev selv student på Vordingborg Gymnasium, så fedt lige at få et flashback til de dage

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Benner

    Havde desværre samme oplevelse med den censor. En af de ting som censor kritiserede mig for var, at de grafer jeg havde inddraget var “ringe”. Da hun spørger hvor jeg har fundet dem, svarer jeg simpelt, “at de var fra undervisningen”. En af grafene som hun brokkede sig over fik jeg endda udleveret som bilag til min naturgeografi eksamen (hvor jeg fik 12).

    Noget andet censor gjorde forkert var at følge med i den forkerte synopsis. Jeg blev nødt til at fortælle hende at hun ikke fulgte med i den rigtige synopsis.

    Hvis jeg skal sige det simpelt, så var hun ganske enkelt ikke særligt godt forberedt og havde en uacceptabel opførsel.

    Stærkt at du står op for dig selv og siger noget til censor!

    Tillykke med huen forresten

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tillykke med huen!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone

    Jeg er virkelig ked af den oplevelse du har haft i dag, det lyder bestemt ikke rart, og især ikke når det er den eksamen, som de fleste kommer til at kigge tilbage på. Du gjorde det helt rigtige, ved at hjælpe de kommende elever, stor respekt for det! Jeg håber virkelig, at du kommer til at nyde de kommende studenteruger.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ej en censor! Hun virker enormt uprofessionel og ikke specielt egent til at være ude blandt folk. Men hey! Tillykke med huen, det er det vildeste

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Bannerlavning" + en snak om for høje forventinger & hvorfor ordet "karakter" er forbudt imorgen