Sådan ser en typisk træningsuge ud for mig

Sidste rigtige skoledag og en snak om min negative holdning til karaktererræset

Idag var sidste rigtige skoledag af 3.g, nu er der kun sidste skoledags arrangementet på mandag og eksamener tilbage.
Dagen har egentlig virket som en hel normal skoledag, jeg har det slet ikke som om jeg er ved at være færdig, men når jeg tænker over at jeg aldrig skal sidde i et af de firkantede klasselokaler igen og modtage undervisning er det da lidt mærkeligt, MEN VIRKELIG RART!

Jeg har glædet mig så sindssygt meget til denne dag, faktisk lige siden slutningen af 1.g hvor jeg tænkte “det her kommer jeg aldrig igennem, det er bare ikke mig”.
Jeg valgte gymnasiet fordi..well det var det alle andre gjorde og jeg havde ingen idé om hvad jeg ville mht. fremtiden og uddannelse, men et eller andet skulle jeg jo få tiden til at gå med.
Jeg glædede mig som en sindssyg til at starte i gymnasiet, men idag fortryder jeg rigtig meget at jeg ikke tog HHX, fordi jeg har fundet ud af at handelsskolen er meget mere end bare matematiske fag, desværre fik jeg i 9. klasse da jeg skulle vælge videregående uddannelse, den opfattelse at HHX bare var et sted hvor man sad og regnede matematiske opgaver hele dagen og det skulle jeg i hvert fald ikke, da jeg altid har haft svært ved matematik.
HHX ville have været meget mere brugbart for mig og mine fremtidsplaner som jeg har nu, jeg skulle aldrig have valgt STX, det er alt for gammeldags og efter min mening burde det moderniseres mere.
Jeg kan ikke se hvad jeg skal bruge fag som religion og oldtidskundskab til, og jeg synes desuden det er forkert at man SKAL have naturvidenskabelige fag og endda hæve et af dem til B-niveau, der er jo en grund til at jeg har taget sproglig studieretning. Jeg kan sagtens se pointen i at man skal have matematik på mindst C niveau, da matematik er brugbart i form af grundviden til mange andre fag, men at jeg skal have naturgeografi, biologi, fyisk, NV/a og NV/b kan jeg slet ikke se skulle gavne en elev som mig, der bevidst vælger en sproglig studieretning fordi jeg ved de fag vil tage pusten fra mig og samtidig også være med til at ødelægge mit gennemsnit.

Jeg må være ærlig og sige at jeg faktisk ikke har nydt min gymnasietid, jeg synes den har været præget at et karakterræs udenlige og det gider jeg OVERHOVEDET IKKE deltage i. Jeg er stor modstander af karakterer og den måde eleverne bedømmes på idag. Det er åbenbart skide nemt at få et 12-tal idag, for hold kæft hvor bliver der dog smidt rundt med dem til højre og venstre.
Vi skal have den gamle karakterskala tilbage hvor 13-tallet eksisterede, idag får du 12 selvom din præstation ikke er 100% perfekt hvilket i mine øjne er forkert.

Jeg er motherfucking træt af at føle min identitet er bygget op om et tal. Jeg er Josephine, jeg er sgu ikke et fucking 4-tal eller 10-tal eller whatever, og det er netop derfor at jeg har valgt min karakter jeg får til den sidste eksamen ikke skal stå i min hue uanset om det er 02 eller 12 jeg får, selvom det er en “tradition” at man gør det. Jeg gider ikke huske at min studentertid var præget af tal der beskrev det ens lærer mente man var værdig, fremfor at beskrive mig som person og de mange forskellige gode kvaliteter jeg har.

Alt i alt er jeg bare glad for at være (næsten) færdig med det lort. Det eneste jeg er glad for ved at jeg har taget en studentereksamen er min hue, for den gør mig stolt – og den gør mig stolt selvom jeg ikke kommer ud med et tocifret gennemsnit. Og heldigvis har jeg også fået få men rigtig rigtig gode og tætte venner/veninder og mødt flere andre søde mennesker, der har gjort min tid på gymnasiet sjov, og de mange forskellige personligheder på gymnasiet har da også dannet mig som person.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan ser en typisk træningsuge ud for mig