Bloggens fremtid - eget domæne + ny blogserie

Thursday Talk – Please take a compliment

For nogle måneder siden faldt jeg over et kort på en restaurant hvor der stod “please take a compliment”, der var listet nogle komplimenter nedenunder (se billedet foroven).

Jeg tog det og hang det op derhjemme på min opslagstavle på værelset, siden da har jeg kigget lidt på det nogle gange og tænkt over det der med komplimenter. Selv er jeg vildt dårlig til at tage imod komplimenter jeg ikke “forventer”, jeg kan sagtens spørge Lasse om han ikke kunne tænke sig at komplimenterer noget ved mig i dag og let tage imod det (og ja den type kæreste er jeg, jeg elsker at blive bekræftet af ham?). Men hvis han komplimenterer mig og jeg ikke er forberedt på det ved jeg af og til slet ikke hvordan jeg skal reagere???…..

Men det er ikke det “største” det her kort har fået mig til at tænke over. Kortet fik mig til at tænke på hvor dårlige vi mennesker er til at give hinanden komplimenter (undskyld at jeg generalisere lidt her, men forstå mig ret). Selv vil jeg da gerne indrømme at jeg ikke har været den bedste til at give komplimenter, ofte har jeg tænkt nøj hvor er hun smuk hende der, eller hold da op en pæn kjole hun har på, istedet for at sige det til vedkommende. Jeg ved ikke om det er fordi jeg er bange for at fremstå som den “mærkelige”, men hvis jeg vender den om ville jeg ikke tænke at en person der sagde det til mig var mærkelig, jeg ville bare blive glad…og måske lidt forlegen men allermest glad.
Jeg kan huske lige da jeg var kommet hjem fra mit andet ophold i USA og jeg for første gang skulle ned i vores lille by for at kigge på briller (USA havde en negativ virkning på mit syn?). Der var en kvinde som roste min nye amerikanske sommerkjole og sagde jeg var vældig yndig i den. Det gjorde mig simpelthent så glad, specielt også fordi kjolen havde været dyr haha, så det var da dejligt andre også synes den klædte mig.

Her på sidste er jeg selv begyndt at tænke mere over lige netop det der med at sige det fremfor kun at tænke det. F.eks. for et par uger siden hilste min mor på en veninde da hun stod og tankede vores bil. Jeg lod mærke til hun havde de flotteste sandaler på og besluttede mig for istedet for kun at tænke det, så rent faktisk at sige det til hende, så det gjorde jeg og jeg tror helt bestemt hun satte pris på at jeg fortalte hende at jeg også syntes de var hammer flotte og dermed “bekræftede” hende.

Generelt bliver folk jo kun glade for komplimenter, men ofte ved vi ikke rigtig hvordan vi skal reagere når vi får dem, måske er det fordi vi får dem så sjældent, specielt fra fremmede.

Jeg elsker at få komplimenter og blive bekræftet, specielt omkring de ting jeg gør. Jeg elsker når i læsere komplimenterer min blog og skriver i kan lide det i læser, det gør mig nærmest lykkelig. Det er da dejligt at blive bekræftet i det man laver, specielt når man går meget op i det.

Vi burde generelt blive bedre til at komplimenterer hinanden og bekræfte hinanden i det vi gør, uanset hvad vi har at sige, så længe det bare er pænt. Måske redder du ligefrem en anden persons dag, ved at sige noget pænt.

So please give a compliment & please take a compliment!

Og med det sagt runder jeg Thursday Talk af for denne gang?

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bloggens fremtid - eget domæne + ny blogserie