De der åbne forhold?

Thursday talk – jalousi

Vi oplever alle jalousi indimellem, jeg er sikker på ingen lever et helt liv uden at have været jaloux på et eller andet tidspunkt i sit liv – selvfølgelig er der forskellige former for jalousi og forskellig grad af jalousi.

Nogle mennesker er født sygeligt jaloux, mens andre får god grund til at blive jaloux i visse situationer. Nogle mennesker kan slet i klare hvis kæresten har venner/veninder af det andet køn, mens andre kun bliver jaloux hvis de rent faktisk har fået en grund til at være det, altså oplevet en form for svigt af en ven/veninde eller kæreste.

Jeg vil ikke beskrive mig selv som den jaloux type, jeg har selv drengevenner og vil have lov til at ses med de venner selv hvis jeg havde en kæreste, så selvfølgelig skal min kæreste, også have lov til at ses med hans veninder.
Jeg bliver først jaloux når jeg rent faktisk har grund til at være det – bryder man min tillid, er min tillid brudt for altid – den er i hvert fald svær at opbygge igen. Jeg gør altid et forsøg på at give 2nd chances, men det ligger altid i baghovedet og i nogle tilfælde fortjener vedkommende bare ikke en 2nd chance.
Jeg føler mig svigtet, hvis der en person fortæller mine hemmeligheder til andre som jeg har betroet vedkommende. Jeg føler mig svigtet hvis jeg bliver løjet overfor eller hvis en person vælger at skjule nogle ting bag min ryg. Jeg føler mig svigtet hvis min ven/veninde bagtaler mig bag min ryg, eller hvis min kæreste laver noget bag min ryg som man ikke bør gøre når man er i et forhold.

Jeg tror det der ofte gør os jaloux er vores frygt for at miste. Indimellem kan vi mennesker blive jaloux på et andet menneske, fordi vi er bange for at miste vores ven, veninde eller kæreste pga. en af deres venner eller veninder bliver set som en trussel for forholdet i vores hoveder, hvad enten det er et forhold til en ven eller veninde vi har eller om det er forholdet til vores kæreste.
Ofte tror jeg pigers jalousi skyldes usikkerhed. De er usikre på sig selv. Begynder deres kæreste eller ven/veninde at snakke om eller med en ny pige, som vi selv synes enten er enormt smuk, har en fantastisk personlighed eller måske evner begge dele, så bliver vi usikre på os selv, fordi vi muligvis ikke selv føler vi har det som hun f.eks. har. Eller også har vi rent faktisk fået grund til vores jalousi fordi vores underbevidsthed ved mere eller fordi der har været en “episode” gennem forholdet (if you know what I mean).
Vores jalousi tror jeg også stammer fra fortiden. F.eks. hvis vi ved vores kæreste har haft en relation til en bestemt pige tidligere i sit liv, så kan vi pludselig blive usikre på om den relation ikke er helt ovre endnu, særligt hvis vi fornemmer en bestemt kemi imellem dem, hvilket man jo ofte har når man har en fortid sammen.

Jeg tror det vi piger skal tænke over når vi bliver jaloux, særligt mht. vores kærester, er at der jo er en grund til det ikke fungerede med vores kæreste og “hende den anden pige”, og det er dig der er kæreste med ham nu, ikke hende. Hvis det altså er det situationen handler om.
Jeg har stor forståelse for jalousi forårsaget af tidligere svigt, for der har du en reel grund til at være jaloux i og med du er usikker og bange for om du bliver svigtet igen af de samme personer og måske i nogenlunde samme situation igen, men ellers tror jeg bare man bør tage tingene som de kommer. Du er ikke jaloux hvis du stoler 100% på et menneske, og der vil altid være nogen vi aldrig stoler100% på enten pga. selve personen eller pga. en tidligere hændelse.

En anden form for jalousi som alle menneske kan føle indimellem er jalousien mht. materielle ting. Det der med at blive jaloux på sin ven over nogle ting eller oplevelser som vedkommende har, men som du ikke har. Jeg hader den form for jalousi, den kan få det ondeste frem i et menneske.
Hvis du virkelig er så jaloux på en af dine venner over noget vedkommende ejer eller har oplevet, så gør dog dit for selv at få det til at ske for dig. Arbejd for det, kæmp for det, tingene kommer ikke let og da slet ikke af sig selv her i livet. For nogen kommer tingene lettere, ja ingen tvivl om det, men du kan ikke brokke dig hvis du ingenting gør selv. Intet kommer af sig selv her i livet.
Og husk – græsset er ikke altid grønnere hos naboen, selvom det måske ser sådan ud.

Det blev sgu egentlig nok lidt af et rodet indlæg det her, haha?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De der åbne forhold?