20% på iDeal Of Sweden's flotte mobil-covers

KV17 – hvad er mine holdninger og værdier?

Som I ved elsker jeg jo at diskuterer, så længe diskussionen har en mening – altså uden drama. Jeg bryder mig ikke om diskussioner hvis det er om et eller andet ligegyldigt – altså det jeg kalder en realitytv-diskussion.
Og som I måske også har kunne fornemme lidt her på bloggen, så kan jeg godt lide politik. Samfundsfag har altid været mit yndlingsfag lige siden 8. klasse, hvor jeg blev introduceret til det fag aller første gang. Jeg havde samfundsfag på B-niveau i gymnasiet som en del af min studieretning og jeg ville have hævet det til A hvis det ikke var fordi man skulle have matematik B for at hæve det til A – for er der noget jeg ikke skal hæve, så er det matematik. Anyways det var et sidespring.

Jeg går ud fra de fleste ved ud fra de mange ansigter, der hænger i vores lygtepæle at der jo er kommunalvalg snart og jeg tænker det kunne være vildt interessant at bringe lidt politik på banen i den anledning. Jeg afslører gerne hvor jeg står rent politisk og hvad jeg går ind for og jeg ville elske at høre jeres holdninger og høre hvad i står for, også selvom i måske er totalt modsat det jeg står for.
“Man har et standpunkt til man tager et nyt” – citat Jens Otto Kragh? og jeg er ikke politiker så jeg kan sagtens ændre min holdning hvis jeg føler vedkommende har fat i noget? Ikke for at kristisere politikere, meeeen jeg synes sgu ofte de har lidt for meget stolthed til at kunne sige “gud ja sådan har jeg aldrig set på det, det kan jeg da sagtens sætte mig ind i og også stå indenfor” – men det er et sidespor og en helt anden snak vi undlader lige i dag, haha.

Hvad går jeg ind for?
Skatten skal sænkes og forenkles. Oh yes, jeg går ind for en lavere skat, den er alt alt alt for høj her i Danmark og så skal vi have afskaffet alle de mange latterlige skatter vi har her i Danmark og skjulte skatter. Et er at vi betaler indkomstskat, det er fair nok, men den skal sættes ned. Men forhelvede hvor vi dog også betaler skat til meget andet for ikke at nævne de skjulte skatter – lad os da lige få nogen af dem på banen. Hvad sker der for at der er afgift på te, kaffe, nødder, regntøj og ja sågar hvis du står og spiser en lækker gammeldags isvaffel en varm sommerdag, så betaler du også afgift fordi du betaler afgift af konsumis. Altså hvad fanden er meningen??.
Afskaf registreringsafgiften. Det er fuldstændig latterligt så dyre biler er i Danmark pga. afgiften og det fratager os rettighederne til at have mulighed for at købe mere sikre og miljøvenlige biler, fordi den almene dansker ikke har råd til de dyre biler, der er mere sikre end de sardindåser mange af og ellers kører rundt i.
Mindre offentlig sektor og større privat sektor. Fx hjemmehjælpen, plejehjem og folkeskolerne, de skal privatiseres så konkurrencen kan hæve niveauet for disse.
Desuden skal læreruddannelsen have højere krav for at man kan blive optaget – alt for mange lærere er inkompetente til deres arbejde idag pga. de lave krav der stilles til at komme ind på studiet og det er ikke fordi jeg vil skære alle lærere over én kam, men jeg har set både suveræne lærere i aktion og selv haft suveræne lærere, men jeg har satme oså både set og haft det stik modsatte. Skolebørnene er Danmarks fremtid, de har ret til at få undervisning af dygtige lærere.
Udlændinge der ikke bidrager til det danske samfund ved bare at beordre at de skal på overførselsindkomst eller ved at de udøver kriminalitet i Danmark skal sendes tilbage til hvor de kom fra. Udlændinge og immigranter er hjertens velkomne så længe de bidrager til det danske samfund ved at være på arbejdsmarkedet og er villige til at integrerer sig med de danske værdier. Jeg har selv udlandske venner og jeg holder sindssygt meget af dem, de er både integreret, har uddannelse og er på arbejdsmarkedet og de skal under alle omstændigheder have lov til at bo i Danmark.
Straffene for kriminelle skal blive strengere, vi er alt for blødsøde i Danmark og behandler kriminelle bedre end vores ældre mennesker på plejehjemmet, der gennem hele deres liv ellers har tjent til det danske samfund – det er satme forkert. Desuden tager det alt for lang tid at give kriminelle en dom, processen skal gå meget hurtigere.
Forholdende for iværksættere og erhvervsdrivende skal forbedres, så flere tør springe ud i det – disse skaber vækst og arbejdspladser og det er bestemt noget Danmark har brug for.
Afskaf betalingen over storebælt, udlændinge skal istedet betale vejafgift. Lad dog danskerne køre frit rundt i deres land og sats istedet på at statskassen får den indtjening ind gennem motorvejsmærkater i bilruden på udlandske bilister. Det virker fantastisk for mange andre lande, bl.a. Østrig, så hvorfor skulle det ikke også virke for Danmark?
Økologi. Vi skal passe på vores natur, dyr og mennesker ved at skabe meget mere økologisk landbrug. Ved at dyrke mere økologisk landbrug udsætter vi os selv for mindre sprøjtegift, fødevarerne er sundere og smager desuden af mere. Økologi er også med til at dyrene behandles bedre og samtidig er økologi også godt for vores grundvand og bevarer en rigere og renere natur.

Som det nok kan læses er jeg helt bestemt blå og jeg ligger og svinger mellem Liberal Alliance og Nye Borgerlige, jeg er ikke 100% sikker på hvilket et af de to partier jeg føler mig mest enig med, men i kommunalvalgtesten man kan tage på nettet blev jeg mest enig med Nye Borgerlige, faktisk var jeg så enig med dem at jeg fik 3 ud af 3 Nye Borgerlige kandidater i min kommunekreds, som det kan ses på billedet.

Forleden dag spurgte en af mine venner mig….og jeg husker det ikke ordret, men det var noget i retning af om jeg bliver irriteret på folk der ikke engagerer sig i politik og bruger deres stemme. Jeg mener jeg svarede nej, uden at være helt sikker.
Den uddybende forklaring ville være at jeg har respekt for at ikke alle er politisk engageret, det er jo en fair sag. Jeg forstår det dog ikke heeelt, for man må vel vide bare lidt om hvilke værdier man hælder mod. Jeg har da siden 8. klasse hvor jeg første gang lærte om politik, vidst at jeg hørte til blå blok, det jo almen viden om man hælder til den ene eller anden side, tænker jeg? Og det er jo ingen hemmelighed at man nok bliver påvirket lidt hjemmefra når man hører sine forældre snakke om politik, det er meget muligt at nogen familie måske bare er så uengagerede at det aldrig er et taleemne i huset, men de fleste jeg kender ved om de hælder til rød eller blå blok, det er ikke sikkert de ved hvilket parti men de har en nogenlunde klar vurdering om de er røde eller blå. Så nej jeg kan nok ikke helt forstår at man ikke stemmer eller stemmer blank, da jeg mener man bør vide hvad man hælder mest til og så kort lige burde læse hvad de forskellige partier på den side man hælder til står for og derudfra kan afgive sin stemme, eller tage en test og så se hvem man bliver enig med og læse lidt om det parti. Der er jo ingen, der siger man behøver stemme personligt.
Men igen, hvis man synes politik er så irrelevant at man ville falde i søvn foran skærmen ved bare at skulle læse om det, så er det jo fair nok man ikke stemmer – man frafalder sig bare retten til at klage over udfaldet af valget. Hvis du er ligeglad med din stemmeseddel bør der ikke lyde et kvæk fra dig over hvad resultatet af valget bliver?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

20% på iDeal Of Sweden's flotte mobil-covers