Extreme sports I would like to try

How I feel about my weight gain

Jeg har været meget i tvivl om jeg skulle poste dette indlæg, for selvtilliden er bestemt ikke i top for tiden, jeg er derfor meget usikker på dette indlæg, men jeg vælger at se min frygt i øjnene og være modig.

Det er meget muligt at jeg i starten af 2018 skrev her på bloggen at jeg ville ned i fedtprocent, stramme op og tabe mig lidt efter at have været inaktiv pga. min brystforstørrende operation og eftersom jeg ikke havde trænet på samme niveau og spist lige så sundt som op til sommeren 2017.
Men sagen er den at der faktisk er sket præcis det modsatte. Jeg har taget omkring 4-5 kg på siden januar, dette skyldes ren og skær overspisning. Jeg har været så ked af noget – jeg ved stadig ikke hvad det er der har gået mig så meget på – men det jeg ved med sikkerhed er at jeg har spist med mine følelser. Jeg har nogle aftener handlet is, slik og kager ind og spist til jeg følte jeg skulle brække mig og så tænkt, “nå så fortsætte vi bare sådan hele ugen og jeg begynder at leve sundt fra på mandag af” – og det har jeg sagt hver gang.

Jeg kan godt både se og mærke at jeg har taget på, og for at være helt ærlig så føler jeg mig mindre værd som menneske, bare fordi jeg har taget på – hvor sygt er det ikke lige. Når jeg kigger tilbage på billeder fra i sommers synes jeg min krop er helt fantastisk, men dengang var jeg heller ikke tilfreds, der følte jeg mig også for “tyk”, så det store spørgsmål er egentlig om jeg overhovedet nogensinde bliver tilfreds?

Jeg satte mig her til morgen for at se første afsnit af “Line fikser kroppen” på DR3 hvor blandt andet kropsaktivist Ulrikke Falch, der var med i SKAM medvirker. Jeg synes Ulrikke er helt vildt sej, hun har selv haft dårlig selvtillid før i tiden og nu står hun og danser i undertøj til sine 1 million Instagram følgere og hun er fuldstændig ligeglad med hvad andre tænker om hende og hendes krop – hun hviler i sig selv. Det samme skal Line som vi følger i dokumentaren også lærer.
Det satte nogle tanker igang at se første afsnit af det program og jeg fik det faktisk lidt bedre med mig selv.

Straks bagefter satte jeg “Miss Perfect” dokumentarserien fra DR3 på imens jeg ville begynde at brygge på dette indlæg.
Det var to forskellige kontraster. Jeg går fra at se en dokumentar der kæmper imod det overfladiske, til at se en dokumentar der kæmper for det overfladiske.
De siger i Miss Perfect at skønhedskonkurrencer handler om den indre skønhed. Undskyld mig, men hvorfor fanden skal de så have 1 kg maling i hovedet og 500g falske vipper? Deres hår skal styles, de skal lærer at poserer, gå på en bestemt både og smile så det ser helt idiotisk ud og det SKAL åbenbart gøre ondt? Der er da intet naturligt i at gå og poserer på en måde der gør ondt og der er da intet naturligt i at have så meget makeup i hovedet og produkter i håret at man ikke ville kunne genkende dem efter de har været i bad. En af pigerne siger endda “Jeg føler mig lidt falsk og at det slet ikke er mig” – er det ikke forkert at stille op og måske vinde som en person man slet ikke føler man er i virkeligheden når de snakker så meget om at det handler om indre skønhed? Og er det ikke forkert kun at caste kvinder med idealkroppen og idealudseendet – hvad med at caste nogle kvinder med lidt mere på sidebenene, kvinder med appelsinhud, kvinder med strækmærker – kvinder som almindelige usikre piger rent faktisk selv kan relaterer til?
Noget andet der forargede mig helt vildt var aldersgrænsen, man kan åbenbart kun stille op hvis man er mellem 17-24 år. Jeg forstår godt man mindst skal være 17, men mister man simpelthen sin skønhed når man er 24 år? For så forstår jeg da godt vi er så mange med dårlig selvtillid hvis det er den holdning samfundet har!

For lige at vende tilbage til mig og min usikkerhed, så vil jeg egentlig ikke mene at jeg nogensinde bliver tilfreds. Dog ved jeg – og dette er min egen personlige holdning – at jeg føler mig mest tilpas når jeg føler mig sund i form af træning og sund kost og når jeg føler mig nogenlunde til pas i min krop ved at være slank og trænet. Og ja jeg ved godt jeg heller ikke bryder idealet nu, men jeg tror det vigtigste er at mærke efter hos SIG SELV. Hvis du føler dig tilpas i en krop med smukke kvindelige former med lidt ekstra på sidebenene, well then go for it, du skal gøre hvad der føles bedst for DIG. Jeg føler mig bare bedst tilpas i en slank, trænet krop med lidt kvindelige former i form af en rund booty og en naturlig størrelse barm, det er ikke ensbetydende med du har det lige sådan.
Jeg tror bare der skal ske noget med samfundet før folk tør stå ved hvad de føler sig tilpas i, ligesom Ulrikke, hun er sej og mange tænker det samme som hende, men tør ikke pga. idealet. Vi ser kun slanke kvinder i modemagasinerne, på catwalken og på Instagram. Der har de seneste år kun været få udbrud med kvinder med former og helt normalt hud med strækmærker og appelsinhud. Hvis vi så disse helt naturlige og almindelige kvinder i tøjvinduerne, på catwalken, på modemagasinerne og på Instagram lige så meget som vi ser de fuldstændig “perfekte” slanke kvinder, ville flere turde stå ved at de har det helt find med hvordan de ser ud – former, appelsin og strækmærker eller ej.

Nogen vil nok mene jeg er svag fordi jeg føler mig mest tilpas ved at have idealkroppen, men det er jo MIT valg.
Jeg har derfor droppet overspisingen og det at give op bare fordi jeg har spist usundt én dag, for det gør mig ikke glad at se ud som jeg gør lige nu. Siden jeg kom hjem fra skiferien for ca. halvanden uge siden har jeg virkelig taget mig sammen. Jeg har spist sundt, det eneste usundt jeg har spist er 1 flødebolle og 2 sliders, ellers har jeg holdt mig til sunde nærende madvarer og trænet. Jeg føler mig allerede bedre tilpas og mere sund indvendigt og jeg glæder mig til at se hvor jeg er om bare 4 uger, både mentalt og fysisk. Jeg gør det her for MIG.

– – – – – – – – – –

I’ve really been in doubt about whether or not I should post the blog post, because my confidence is certainly not topping right now, I’m therefore very unsure about this post, but I’m choosing to face the fear and be brave.

I did write a blog post at the beginning of 2018 about how I wanted to lower my fat percentage, get lean and lose a bit of weight after being inactive because of my breast augmentation and because I hadn’t been working out on the same level and eaten as healthy as I did before summer 2017.
But the thing is that exactly the opposite happened. I’ve put on about 4-5 kg since January due to overeating. I’ve been so upset – I still don’t know – but what I know for sure is the fact that I’ve eaten with my feelings. Some evenings I’ve bought ice cream, candy, and cakes and eaten till I felt like I’d have to vomit and then thought, “alright let’s just keep on going this way this week and start on a fresh on Monday” – and I’ve said that every time.

I can both see and feel that I’ve gained weight and to be honest, I actually feel less worthy as a person just because I’ve putten on some weight – how sick is that. When I look back at pictures from summer 2017, I think my body looked fantastic, but at that time I wasn’t satisfied either, I felt I was “fat”, so the big question is really if I’m ever gonna be satisfied?

I sat down this morning and watched the first episode of “Line fikser kroppen” on DR3 where among others body activist Ulrikke Falch from SKAM contributes. Ulrikke is so cool, she’s had bad self-confidence in the past and now she’s dancing in underwear for her 1 million followers on Instagram and she doesn’t care about what other people think of her and her body. She’s in peace with herself. Line, who we follow in the documentary has to learn that too.
My thoughts went crazy after I watched the first episode and I actually felt a little bit better about myself.

Afterward, I began watching the “Miss Perfect” documentary series on DR3 while I began working on this blog post. It was two completely different contrast. I went from watching a documentary fighting against the superficial to watch a documentary fighting for the superficial.
They say in Miss Perfect that beauty competitions are about inner beauty. Excuse me, but why the hell do they have to have 1 kg of painting in their faces and 500 grams of false lashes? Their hair has to be styled, they have to learn how to pose, they have to walk in a certain way and smile so much that it looks ridiculous and it’s SUPPOSED to hurt? There is nothing natural about walking and posing in a certain way where it’s supposed to hurt and there is nothing natural about having so much makeup in your face and hair products in your hair that you wouldn’t recognize the person after a shower. One of the girls even says “I feel a little fake and this is not me at all” – isn’t it wrong to participate and maybe actually win, as a person you don’t feel like at all when they talk so much about inner beauty? And isn’t it wrong to only cast women with the ideal body and ideal appearance – what about casting women with a little more on the sides, women with cellulite, women with stretch marks – women whom ordinary unsure girls can relate to?
Something else which annoys me a lot is the age limit, you can only participate if you’re between 17-24 years old. I understand the fact that you must be at least 17, but do you lose your beauty when you’re 24 years old? If that’s the case, then I definitely understand why we’re so many with bad self-confidence, if that’s how society feels.


Returning to my insecurity, I really don’t think I will ever be satisfied. However, I do know – and this is my own personal opinion – that I feel most comfortable when I feel healthy by living healthy and exercising and when I feel alright in my body by being slim and lean. And yes I know – I’m not breaking the ideal now either but I think the most important thing is to listen to YOURSELF. If you feel comfortable in a body with beautiful curves and a little more on the side, well then go for it, you should do what feels the most right for YOU. I just feel most comfortable in a slender, fit body with a round booty and a natural size breast, but that doesn’t mean you feel the same way.
Something needs to happen with society before people the guts to stand up for who they are as a person, like Ulrikke, she’s cool and many things the same as her but is an afraid because of the ideal. We’re only seeing slim women in fashion magazines, on the catwalk, and on Instagram. In the recent years, there have been a few outbreaks of women with curves and completely normal skin with stretch marks and cellulite. If we see these completely normal and ordinary women in the show windows, on the catwalk, in the fashion magazines, and on Instagram as much as we see the completely “perfect” slim women, more people would dare to be fine with what they look like – curves, cellulite, and stretch marks or not.

Some may think that I’m weak because I feel most comfortable in the ideal body, but that’s MY choice.
So I’ve stopped overeating and giving up just because I’ve eaten unhealthy one day because it doesn’t make me happy to look the way I do right now. Since I came home from Austria about one and a half week ago, I’ve really been taking care of myself. I’ve eaten healthy, the only unhealthy is one chocolate covered marshmallow and 2 sliders, other than that I’ve really eaten healthy nutritionist food and also worked out at the gym. I already feel more comfortable and healthy inside and I look forward to seeing what I look and feel like in just 4 weeks from now. I’m doing this for ME!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Extreme sports I would like to try