My 21st Birthday

Sådan ved du om produkterne du bruger er testet på dyr

Som i efterhånden ved, går jeg meget op i dyrevelfærd. Hvis jeg en dag skulle gå ind i politik, ville dette være en af mine mærkesager, det er der ingen tvivl om.

Jeg er på det sidste begyndt at gå meget op i om de produkter jeg bruger er testet på dyr, jeg synes nemlig testing på dyr er noget af det mest forfærdelige man kan gøre, OGSÅ hvis det “bare” er mus og rotter.
Måden jeg tjekker på om et firma/mærke tester på dyr, er ved at scanne et produkt i appen Bunny Free eller ved at søge på mærket. Appen fortæller nemlig om produktet er “cruelty free” eller ej. Enten står der at det er cruelty free og at de ikke tester på dyr eller også står der, at det ikke er cruelty free og at de rent faktisk tester på dyr.
Jeg har også en anden app, Happy Bunny, men som jeg sjældent bruger, den kan også fortælle om produktet er vegansk eller ej. Du kan dog også søge efter veganske produkter i Bunny Free under “browse”. Bunny Free er helt klart min favorit ift. alle andre app’s som jeg har prøvet.

Jeg blev SÅ overrasket da jeg begyndte at scanne mine produkter og søge efter mærker i Happy Bunny, det er helt latterligt så mange store kendte mærker, der tester på dyr og det knuste simpelthen mit hjerte.
Jeg har ikke råd til at skifte mine produkter ud fra den ene dag til den anden, så jeg har gjort/gør det over en længere periode ved at bruge mine produkter op og efterfølgende købe produktet af et andet mærke, som jeg ved ikke tester på dyr. Jeg er stadig ikke 100% i mål, but I’m getting there og det føles godt.
Jeg har uden at overdrive, nærmest skulle skifte alt mit makeup og skønhedsprodukter ud, da 8/10 af de mærker jeg brugte, testede på dyr. Skræmmende ikke…

Der er stadig produkter jeg mangler at få skiftet ud, da jeg endnu ikke har fundet et godt alternativ.
Jeg bruger sindssygt mange hårprodukter, som jeg på ingen måde kan undvære, da jeg så ikke kan style mit hår (kort hår kræver altså det mere styling end langt, hvor man nemt lige kan smide det op i en knold). Så jeg er som sagt ikke helt i må,l da jeg stadig tester og leder efter produkter som er lige så gode, men som ikke tester på dyr. Der er også en bestemt bodylotion jeg ikke har skiftet ud, da det er den eneste, der fungerer godt på min hud og virkelig gør en forskel, fordi jeg desværre har tendens til meget tør hud. Det er en længerevarende proces at få skiftet alle produkterne ud, men heldigvis har jeg skiftet en del ud allerede nu.

2 kommentarer

  • Virkelig god idé. Jeg tror jeg vil lave et indlæg om hvilke produkter jeg endnu ikke har fundet en erstatning til, så jeg kan få en masse input fra så mange som muligt, til hvad der er gode alternativer. Målet er jo helt sikkert at blive 100% cruelty free.
    Synes det er SÅ sejt at du har været cruelty free i snart 3 år. Kæmpe respekt herfra

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Johanne

    Fedt at du er gået cruelty free! Måske du kunne skrive her, hvilke produkter det er, du endnu ikke har fundet gode alternativer til, så du kan få nogle forslag? Jeg har selv været cruelty free i snart tre år, og jeg kender virkelig the struggle, men har til gengæld også prøvet helt vildt mange produkter for at finde de bedste for mig. Men synes næsten der går sådan lidt sport/hobby i at finde gode cruelty free produkter, og det giver ligesom bare en hel anden YES følelse når man finder noget godt, der samtidig er etisk produceret. Held og lykke!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

My 21st Birthday