3.g'er of the month - october

Sponsorerede indlæg eller ej?

Eftersom min blog også bliver større, får jeg flere og flere tilbud mht. samarbejde og sponsorerede indlæg. Jeg har på det seneste modtaget spørgsmål fra fortvivlede læsere, der ikke kan finde ud af hvornår mine indlæg er sponsorerede og hvornår de ikke er, specielt fordi jeg fx nogle gange skriver om en virksomhed (heriblandt Bodylab som jeg handler meget hos) og linker til deres hjemmeside og produkter, men uden nogen tegn på om det er sponsorerede produkter.
Jeg forstår at i som læsere gerne vil vide hvornår min indlæg er sponsorerede og hvornår de ikke er, fordi i måske føler at nogle bloggere tit bare roser et firma op til skyerne, uden egentlig at mene noget af det, så længe de bare får penge i kassen.
Aller først vil jeg fortælle at det faktisk er lovpligtigt, at man gør opmærksom på hvis indlæggene er sponsorerede – så det vil altid stå i mine indlæg hvis de er.
Second er, at jeg aldrig ville skrive om noget hvis ikke jeg gik ind for produktet, og jeg vil også altid være ærlig omkring produkterne. Jeg vil aldrig nogensinde skrive godt om en ting med mindre jeg mener det – det vil altid være 100% min egen mening omkring produkterne.
Og grunden til at jeg skriver så meget om fx Bodylab selvom jeg ikke bliver sponsoreret af dem, er fordi jeg er ellevild med deres produkter, og virkelig synes de er værd at købe. Hver gang jeg skriver et indlæg der er sponsoreret vil det stå i bunden, midten eller toppen af indlægget, og også hvem det er i samarbejde med. På den måde kan i altså se om indlæggene er sponsorerede – men husk – jeg vil altid skrive min egen personlige mening til produktet, så i bliver aldrig “snydt” af mig.

2 kommentarer

  • Jeg har selv tænkt tanken om firmaerne man skriver om “ofte”, uden at det er sponsoreret men derimod bare fordi man er begejstret for deres produkter, tager det for givet og aldrig vil indgå et samarbejde med en. Jeg vil fx rigtig gerne have et samarbejde med Bodylab, men ved ikke om de nogensinde vil have et med mig, for jeg skriver jo allerede om dem og deres produkter indimellem.

    Men jeg er den overbevisning, at det ikke skader og gøre noget venligt mod firmaerne, din venlighed vil kun gavne dig på et senere tidspunkt på en eller anden måde, så synes bare du skal fortsætte med at skrive om virksomheder også selvom det ikke er sponsoreret. Jeg er sikker på dine læsere også er glade for at hører dine meninger om de forskellige ting

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Jeg gør det samme – altså skriver om steder, restauranter og hoteller som jeg kan lide uden at få betaling for det. Kan godt være lidt bekymret for, om folk virkelig tror på det jeg skriver (for jeg skriver både positivt og negativt, men kun om steder, der er vigtige/har noget godt at byde på). Men skyder man sig selv i foden ifht fremtidige samarbejde muligheder? Hvis man skriver gratis om nogen og ikke andre? Har du nogen ide om det?
    Mvh – Camilla http://www.loveantalya.com

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3.g'er of the month - october