3.g'er of the month - January

Interview med seje inspirerende Lea

Lea Jalking er 19 år gammel og uddannet personlig træner, fitnessinstruktør og læser desuden også til kostvejleder som hun er færdig med til marts.
Til dagligt arbejder hun som personlig træner (mest online forløb), derudover blogger hun også på www.leajalking.bloggersdelight.dk og er aktiv på instagram (@eat_train_recover_).
Hun begyndte at styrketræne da hun var 13 år gammel og lige siden har hendes passion for styrketræning vokset og vokset, dog har det ikke altid været ligetil. Da hun var omkring de 12 år begyndte hun at udvikle en spiseforstyrrelse, som efterhånden overtog hendes liv. Efter 5-6 års kamp, over 20 kilo mere på kroppen og ca. en ?million? psykologtimer er hun i dag ovre sin anoreksi og har opnået, hvad der for hende, er en balanceret livsstil hvor der er plads til at nyde livet.

Jeg har stillet hende nogle spørgsmål for at blive klogere på hendes liv med træning, mad og sundhed. Jeg håber det kan inspirerer til en balanceret livsstil med træning, sund mad OG lækkerier.

Hvorfor begyndte du at træne? Jeg begyndte at træne i fitnesscenter fordi jeg fik en ankelskade og derfor ikke længere kunne spille tennis og badminton. Derudover har jeg siden jeg var lille missundet min far fordi han kunne træne i fitness og jeg ikke var gammel nok, så da jeg fyldte 13 år kunne det ikke gå hurtigt nok.

Hvordan vil du definere sundhed? Sundhed er meget individuelt. For mig er sundhed en stærk krop, et sundt sind og en balanceret kost hvor ingen fødevarer er stemplet som ?sunde? og ?usunde?. Sundhed er evnen til at kunne spise hvad og når man vil, have energi til træning og mest af alt have energi til at nyde livet og være social! Engang troede jeg, at sundhed var ensbetydende med en six pack, en stram diet og evnen til ikke at spise såkaldt usundt. Sådan har jeg det bestemt ikke mere og jeg er blevet så meget klogere over de sidste år!

Hvor ofte spiser du usundt?Jeg spiser ?usundt? som i chokolade, is, kage og slik stort set hver dag. Jeg spiser meget efter lyst og mine dage kan derfor se vidt forskellige ud, men det er sjældent der går en dag uden jeg spiser noget chokolade og for tiden Marie kiks ? som er min helt store last.

Hvad er det bedste råd du nogensinde har fået på trænings/sundhedsfronten? Hmm? på træningsfronten må det være at lære ?effektiv træning?, at det ikke handler om længden på træningen men muskelkontakten og valg af øvelser. På sundhedsfronten må det være ?IIFYM?, et princip som muligvis redede mig dengang, IIFYM er en måde at tælle kalorier på, hvor ingen fødevarer er forbudte men det udelukkende handler om makrofordelingen. Jeg bruger ikke længere IIFYM som sådan, da jeg ikke tæller kalorier, men det hjalp mig til at finde en balance på sundhedsfronten.

Hvordan ser en typisk træningsuge ud for dig? Mine uger kan variere en del afhængig af arbejde og studie. Sidste uges træningsuge var som følgende:

  • Mandag: Ben og numse
  • Tirsdag: Skulder og ryg
  • Onsdag: hvile
  • Torsdag: Biceps, triceps og bryst
  • Fredag: Ben, numse og skulder
  • Lørdag: Ryg, bryst og triceps
  • Søndag: Hvile

Hvilke er dine favorit øvelser? Puha den er svær, jeg har så mange. Men min ynglings top 5 øvelser må være:

  • Barbell hip bridge
  • Sumo dødløft
  • Bent over row
  • Military pres
  • Lateral pushdown

Tæller du kalorier for at holde styr på dit indtag og makros eller spiser du bare med ?fornuften?? Jeg tæller ikke kalorier som sådan, jeg tæller en gang i mellem for at sikre, at jeg får nok kalorier og mest af alt, at jeg for nok fedt samt kulhydrat. Jeg øger mit kalorieindtag hele tiden, da jeg ønsker at tage på og opbygge mere masse. Men det er ikke sådan at jeg har et bestemt kalorietal jeg skal holde mig indenfor, tværtimod! Hvis jeg får lyst til en skål is, en Snickers eller lign. så spiser jeg det., og det skal lige nævnes at denne trang ofte kommer?

Har du nogensinde overvejet at stille op i en fitness konkurrence? Tanken har helt sikkert strejfet mig flere gange i løbet af de sidste par år, men hver gang er jeg kommet frem til samme konklusion: Jeg træner fordi jeg elsker det, det gør mig glad og det er under min træning jeg stresser 100 % af og genoplader. Jeg har kæmpet i mange år for at nå til et punkt hvor jeg føler en vis balance mellem kost, træning og alt det livet tilbyder. Med andre ord, jeg træner ikke for at se ud på én bestemt måde, men fordi det gør mig glad og det vil jeg ikke risikere og miste pga. en stram konkurrence diet og et par timer på scenen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3.g'er of the month - January