#Nouw30DayChallenge

Pictures of how my body has changed over the last year + my measurements

Det er ikke fordi der er noget galt med min krop, overhovedet. Jeg er en normal slank pige i de tidlige 20’er. Men jeg er personligt ikke tilfreds med min krop – jeg er ikke der hvor jeg vil være med min krop rent fysisk. Den er hverken tonet nok eller stærk nok og det er det jeg vil forsøge at ændre på nu.

Jeg synes det er mega grænseoverskridende at dele billeder af min krop når jeg ikke er tilfreds med den, og kan “manipulerer” med den ved at “pose”, “flexe” og tage billeder fra den rette vinkel.
Dette er mine helt private progress billeder jeg deler med jer nu, som jeg bruger til at se hvordan min krop ændre sig over tiden. Det var egentlig ikke meningen jeg skulle vise dem til offentligheden, men så tænkte jeg “hvorfor ikke dele hele rejsen, istedet for altid kun at dele målet”. Hvorfor altid bare skrive om hvordan jeg ser ud og hvordan det gå? I som læsere vil jo sikkert også gerne kunne sætte et billede på min rejse, når jeg fortæller om hvordan det går og hvad status er med min rejse.

Jeg har jo ikke noget imod at dele min krop når jeg synes den er “spot on”, men jeg synes det er mega grænseoverskridende at dele billeder som dem i det sorte sæt tøj….. Og det skyldes jo egentlig bare lav selvtillid og de sociale medier. Det er presset man føler som ung om at man bare skal være perfekt og lige nu sidder jeg jo ikke med følelsen af at være perfekt. For at være helt ærligt tror jeg aldrig jeg har følt den følelse og det kommer jeg heller aldrig til, for mere vil altid have mere…Jeg bliver sgu egentlig nok aldrig helt tilfreds.

Men nu besluttede jeg mig for at dele hele rejsen, så I får et realistisk billede af mit liv og hvordan MIN fitness-journey er.
Det er som sagt mega grænseoverskridende og jeg har lidt ondt i maven over at dele det med jer, så jeg håber i vil tage godt imod det.
Dette er min ærlige rejse mod en sund og stærk krop.

– – – – – – – – – –

There’s nothing wrong with my body, at all. I’m a normal slim girl in her 20s. But I’m personally not satisfied with how my body looks right now – I’m not where I want to be with my body physically. It’s neither toned or strong enough and that’s what I’m gonna try to change now.

It’s very cross-border to share pictures of my body when I’m not happy with it, and when I can’t manipulate with a “pose”, by “flexing” or by taking pictures from the right angle.
These are my very private progress pictures that I’m sharing with you know, which I’m using to see how my body changes over time. It wasn’t really my intention to show them to the public, but then I thought “why not share the whole journey, instead of always just sharing the goal I’ve reached.” Why always write about how I look and how things are going? You as readers would probably also like to paint a picture of my journey when I tell you how it goes and what the status is with my journey.

I have nothing against showing my body when I think it’s “spot on”, but it’s cross-border to share pictures as those in the black clothing-set…..And that’s because of low self-esteem and the social media. It’s the pressure you feel as a young girl about the fact that you just have to be perfect and right now I don’t feel perfect at all. To be honest, I’ve never felt perfect and I might never feel it because more want more… I’ll probably never feel satisfied.

But now I decided to share the journey with you anyway, so you can get a more realistic picture of how MY fitness-journey is going.
As mentioned, I find it very cross-border and my stomach hurts from sharing this and those pictures with you, so I really hope you will be positive about me sharing this with you.
This is my honest journey to a healthier and stronger body.

Min krop i starten/midten af 2017 (My body in the beginning/middle of 2017

Mine kropsmållinger i januar 2017 (My body measurements in January 2017)

Vægt: 55,1kg
Højde: 167cm
Alder: 19 år
Fedtprocent: 23%
BMI: 19,8
FFM (fedtfri kropsvægt – vægten af det der ikke er fedt – skelet, muskelmasse, organer, kropsvæsker, m.m.): 42,4kg
TBW (den del af min krop der består af vand): 31,0kg
Bryst: 83cm
Talje: 67cm
Hofte: 77cm
Numse: 92cm
Overlår: 54cm
Læg: 33cm
Overarm: 26,5cm

Meningen var at jeg skulle ned i fedtprocent og tone min krop mere. Jeg var yderst motiveret på det her tidspunkt og til og med juni 2017. Meningen var jeg skulle holde øje med min fedtprocent som månederne gik, men jeg fik aldrig målt mig igen. Jeg er dog sikker på min fedtprocent var endnu længere nede omkring foråret 2017, da jeg så mere tonet ud og mit tøj sad en del løsere end i starten af januar 2017 hvor målingen blev foretaget.

Siden sommeren 2017 har jeg dog haltet lidt efter med træningen og kosten og kunne godt mærke at min krop begyndte at se mindre tonet ud og mit tøj sad strammere end det havde gjort i foråret.
I november 2017 måtte jeg ikke være fysisk aktiv i 4-6 uger pga. min brystoperation. Jeg begyndte at træne igen i midten af januar, men kun underkrop, da jeg først begynder at træne overkrop igen når der er gået 3 måneder (altså slut februar).

Jeg fik mål min fedtprocent i midten af januar 2018, da målet stadig er ned i fedtprocent og mere toning, denne gang vil jeg dog få foretaget sådanne målinger en gang om måneden, så jeg kan holde øje med om jeg går i den rigtige retning. 

– – – – – – – – – –

Weight: 55,1 kg
Height: 167cm
Age: 19 years old
Fat-percentage: 23%
BMI: 19,8
FFM ( Mass – the weight of what is not fat, skeleton, muscle mass, organs, body fluids, etc.): 42,4kg
TBW (total body water): 31kg
Bust: 83cm
Waist: 67cm
Hips: 77cm
Butt: 92cm
Upper thigh: 54cm
Calves: 33cm
Upper arm: 26,5cm

My intention was to lower my body fat percentage and tone my body more. I was very motivated at this time and until June 2017. I was supposed to keep an eye on my fat percentage as the months passed by, but I didn’t get measured again. However, I’m pretty sure my fat percentage was even lower around spring 2017 because I looked way more toned and my cloth didn’t fit as tight as it did in January 2017, where I had my measurements taken.

However, since the summer of 2017, I’ve slacked a bit with my workouts and dieting, and I noticed that my body began to look less toned and my clothes began to sit tighter than it had done in the spring/summer time.
In November 2017 I wasn’t allowed to be physically active for about 4-6 weeks because of my breast augmentation. I began working out again in mid-January, but lower body for now, because I can’t train upper body for 3 months after surgery (the end of February).

I had my fat percentage measured in the middle of January 2018 (last week), because my goal is to lower my fat percentage and tone my body more, this time though, I will get measured once a month, so I can keep an eye on whether or not I’m going in the right direction.

Min krop i januar 2018 (My body in january 2018)

Mine kropsmålinger i januar 2018 (My body measurements in January 2018)

Vægt: 56,7kg (+1,6kg)
Højde: 167cm
Alder: 20 år (+1 år, obviously, lol)
Fedtprocent: 25,8% (+2,8%)
BMI: 20,3 (+0,5)
FFM: 42,1kg (-0,3kg)
TBW: 29,5kg (-1,5kg)
Kropsalder: Som en 15 årigs (det kunne maskinen i 2017 ikke måle)
Fedt rundt om organerne: 1 (det kunne maskinen i 2017 ikke måle)
Bryst: 89cm (+6cm – giver god mening efter en brystforstørrende operation).
Talje: 68cm (+1cm)
Hofte: 70cm (-7cm)
Numse: 95cm (+3cm)
Overlår: 55,5cm (1,5cm)
Læg: 32cm (-1cm)
Overarm: 25,5cm (-1cm)

Som i jo kan se på billederne har jeg slet ikke samme toning og muskelmasse. Jeg ser mere bare tynd, slank og ikke særlig stærk ud.
Som I kan se på målingerne, så er jeg gået 2,8% op i fedtprocent, hvilket jeg er ret skuffet over, men jeg havde nok også lidt set den komme ift. min inaktivtet og dårligere kost ift. hvordan jeg spiste og trænede for et år siden. Ud fra scanningen i år viser muskelmassen at jeg ligger i midten men lidt til den dårlige side (se billede af bon, nedenunder, den til venstre er fra 2017 og den til højre er fra 2018). Den skulle gerne bevæge sig længere op mod “+” istedet for at ligge på den venstre side af “0”.
Min fedtprocent ser jo egentlig fin ud (den skal ligge mellem 21.0-32,9%), men jeg stræber efter at ligge mellem 16-18%.
Dog er min kropsalder som en 15 årigs, hvilket jo er mega godt og fedten omkring mine organer er på 1 og er først faretruende når man ligger på omkring de 13, så den kan jo nærmest ikke blive bedre.
Desuden skal mit taljemål vil jeg gerne nedsættes og numsemålet skal gerne stige, haha.

Jeg er ikke fan af at bulke og det er ikke optimalt for mig at cutte lige nu for at få min fedtprocent ned, når jeg vil op i muskelmasse da man ved cut taber både muskelmasse og fedt, derfor forsøger jeg mig med at lean bulke. Det er mega svært og noget jeg aldrig har prøvet før og det kræver sindssygt meget kontrol. Men kort sagt er det hvor man ligger omkring 200-300 kalorier over sit ligevægtsindtag så man bulker med mindre kalorier end ved en rigtig bulk for ikke at tage for meget fedt på mens man forsøger at opbygge muskelmasse, så man samtidig kan komme længere ned i fedtprocent. Det lyder mega indviklet, I know og det kræver den helt rigtig mad og træning. Men om en måned skal jeg have lavet en måling igen, og så må vi se om den viser om jeg er på rette spor eller om jeg er på afveje og må justerer lidt til.
Jeg startede min lean bulk idag, os så må vi se hvordan det går.

– – – – – – – – – –

Weight: 56,7kg (+1,6kg)
Height: 167cm
Age: 20 years old (+1, obviously, lol)
Fat-percantage: 25,8% (+2,8%)
BMI: 20,3 (+0,5)
FFM: 42,1kg (-0,3kg)
TBW: 29,5kg (-1,5kg)
Body-age: 15 years old (the machine in 2017 couldn’t measure this)
Visceral fat rating: 1 (the machine in 2017 couldn’t measure this)
Bust: 89cm (+6cm, makes sense after a breast augmentation)
Waist: 68cm (+1cm)
Hips: 70cm (-7cm)
Butt: 95cm (+3cm)
Upper thigh: 55,5cm (+1,5cm)
Calves: 32cm (-1cm)
Upper arm: 25,5cm (-1cm)

As you can see in the pictures, I do not have the same toning and muscle mass at all, compared what I used to have. I just look skinny, slim and definitely not very strong.
As you can see on the measurements, I’ve gained 2,8% in fat percentage, which is disappointing but I saw it coming because of my inactivity and bad dieting compared to how I used to eat and workout a year ago. When you look at the scan from this year, you can see that my muscle mass is placed around the middle but a little to the bad site (see the picture below to the right). I’m aiming for it to move further to the right to the “+” sign, instead of to the left side near the “0” sign.
My fat percentage is looking fine (it has to be between 21,0-32,9%), but I’m aiming to be between 16-18%.
However, my body-age is like a 15-year-olds, which is really great and the fat around my organs is 1 and it’s only dangerous if it’s around 13.
Moreover, I want my waist measurement to go down and my butt measurement to go up, haha.

I’m not a huge fan of bulking and right now it’s not optimum for me to cut to get my fat-percentage down when I want to gain more muscle mass because you both lose muscle mass and fat when you cut, and that’s why I’ve decided to lean bulk. It’s very difficult to lean bulk and I’ve never tried it before and it really requires control. In short, it’s about eating 200-300 calories more than your TDEE, so you bulk with fewer calories than with a normal bulk, so you don’t gain too much fat while trying to gain muscle mass, so you at the same time hopefully can lower your fat-percentage. It sounds so complicated, I know, and it requires the right nutrition and training. But in one month I’m having my measurements taken again, to see if I’m doing things right or wrong, and whether or not I need to make some adjustments.
I started my lean bulk today and we’ll just have to see how things go from now.

Peace & Love Jose

Peace & Love Josie

#Nouw30DayChallenge #day1

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#Nouw30DayChallenge