The winner of the SodaStream Spirit giveaway

You can’t work on your body before you learn to love it

Jeg føler mig lidt sårbar når jeg snakker om dette emne, så jeg håber i vil tage pænt imod det.

En tanke slog mig da jeg stod og trænede nede i træningscenteret fredag formiddag. “Det er ikke muligt at arbejde på sin krop, før man har lært at elske den.”
Tanken kom efter at jeg de seneste par uger har været rigtig utilfreds med min egen krop. Jeg skrev et indlæg om min krop og det jeg ville til at arbejde på d. 22 januar 2018, som du kan læse lige HER. Kort fortalt ville jeg op i muskelmasse og ned i fedtprocent, hvilket jeg ville gøre med en lean bulk. Altså hvor du bulker med lidt færre kalorier end en rigtig bulk og det er mega mega mega svært, da du skal spise det helt rigtige for at det lykkedes.
Sandheden er at jeg har trænet som jeg ville, jeg har både fået lavet cardio og styrketræning og virkelig presset mig selv i træningscenteret. MEN min kost har været fuldstændig af sporet. Den ene dag har jeg spist fuldstændig efter bogen og den næste dag har jeg overspist og spist alt hvad vi havde i huset, og gerne det der indenholdte mest muligt sukker. Og så tænker jeg fuck it og spiser endnu mere og siger “imorgen tager jeg mig sammen, så nu står den på ædegilde i aften, når jeg alligevel har fucket det op idag.”
Jeg har været fuldstændig i ubalance med mig selv og det er fortsat og fortsat og fortsat i den her onde cirkel.
Hver aften når jeg gik i seng kiggede jeg på min krop i spejlet og blev både irriteret, ked af det og sur over hvordan den så ud (bortset fra min boobies, haha) og hvordan jeg behandlede den med den her ubalance og overspisning som jeg havde gang i. Jeg væmmes ved at jeg kunne se jeg tog på…og det var ikke i muskelmasse, som var planen. Hver morgen gjorde jeg det samme og væmmes igen ved min krop og behandlingen jeg gav den. Jeg gik (og går nok lidt stadig) med en enorm frustration omkring min krop og var ked af det resten af dagen over det.

Jeg har efterhånden trænet i mange år og ved at resultater kun kommer hvis man bliver ved og de kommer ikke fra den ene dag til den anden. Men det var som om at det var det jeg havde regnet med – at jeg den næste dag ville vågne op med en god fast rund booty, tydelige abs og en fedtprocent der allerede var 1% lavere. Altså hvad havde jeg regnet med?

Fordi jeg hadede min krop så meget, var det svært at holde motivationen oppe til at spise sundt, fordi jeg tænkte “argh der går alligevel flere uger før jeg ser resultater, what’s the point” og brugte det som en undskyldning til at spise en halv liter Ben&Jerry’s, en pose popcorn, en flødekage og et Anthon Berg marcipanbrød.

Jeg er typen, der kun er motiveret når jeg synes jeg ser bare lidt godt ud eller når jeg kan se fremskridt, right away.
Men for at vende tilbage til mit spejlbilledet i træningscenteret – da jeg så på mig selv fra siden tænkte jeg “du ser jo slet ikke så tosset ud Jose, stop med at kritisere dig selv”. Måske var spejlet bare på min side lige den dag, men jeg tænkte i hvert fald “Wow nogle flotte ben jeg har fra siden – forfra skal der lige arbejdes lidt, men wow din talje er jo heller ikke så bred som du går og tror.” Og det motiverede mig – at jeg endelig synes jeg faktisk så lidt godt ud, og det gjorde at jeg arbejdede endnu hårdere i fitten den dag.
Da jeg kørte hjem tænkte jeg på at jeg burde stoppe med at forbyde mig selv visse fødevarer. Jeg har nemlig for vane at sige fx “alt med mere end 8-10g sukkerarter i fødevarer er forbudt de næste måneder hvor jeg lean bulker” eller fx “alt hvidt brød er forbudt”. Men hvad så med når jeg er færdig med at lean bulk? Er det så stadig forbudt? Eller kan jeg smovse mig i alt mad jeg har lyst til og så tage alt på igen og starte forfra på en lean bulk? Nej…jeg skulle jo gerne kunne bevare de resultater jeg opnår, med en en helt normal sund og balanceret livsstil…og man spiser altså sukker og hvidt brød på en sund og balanceret livsstil. Så hvad ville jeg gøre når den tid kom?

Meningen er jo ikke at jeg skal føle at jeg er på kur, for jeg er enormt meget imod kurer. Meningen er at jeg skal leve en livsstil jeg også vil kunne leve om 10 år eller når jeg er på ferie, hvor man ikke lige kan spørge tjeneren om kalorierne og macro-tallene på den ret man har bestilt.
Jeg har på det sidste bare ikke følt at dette var en livsstilsændring, men nærmere en “skjult” kur som jeg havde lavet til mig selv.

Jeg skal jo egentlig bare leve sundt og varieret og spise lidt usundt her og der, hvis jeg er ude og hygge mig eller mor kommer hjem med en fastelavnsbolle en fredag eftermiddag. Hvorfor forbyde sig det? Det er jo ikke at leve sundt og balanceret. At forbyde sig visse fødevarer er at være på kur. At spise den usunde ting og leve sundt resten af dagen og leve sundt dagen efter igen, DET er en sund og balanceret livsstil og det er sådan man burde leve HELE året rundt og om 5 år og når man er på ferie.

Lev sundt og giv dig selv en sød treat i ny og næ hvis du har lyst til det og fortsæt med at leve sundt bagefter, istedet for at tænk fuck det hele, så råæder jeg også resten af dagen. Jeg har også haft en dumme vane i at hvis jeg vidste jeg skulle ud og spise på restaurant, så spiste jeg usundt hele den dag og jeg ved jeg ikke er den eneste der har tendens til “fuck det hele”-tanken.

Jeg havde ellers fundet en rimelig god balance inden mit lean bulk forsøg, men da jeg følte der skulle ske resultater her og nu fordi jeg begyndte på noget der havde en titel, røg jeg inde i den onde cirkel igen af ren desperation for hurtige resultater, hvilket viste sig kun gjorde det værre for mig. Jeg arbejder ikke godt under pres åbenbart. Jeg skal bare lade resultaterne komme med tiden og som sagt leve en sund og balanceret livsstil, jeg både kan leve under om 5 år eller tage med mig på ferie.

Og lad det blive romanen for idag. Jeg føler bare det var et vigtigt budskab at komme ud med og jeg havde jo også lovet jer at i fik lov til at følge med i min lean bulk, men som jeg nu vælger at slette titlen på og istedet bare sige at jeg lever sundt og balanceret og så må resultaterne vise sig med tiden. Jeg har stadig tænkt mig at få målt min fedtprocent osv. måske hver anden måned, bare for at se om noget ændrer sig.

Og husk – du kan ikke arbejde på dig selv før du lærer at elske dig selv. Det gælder både for kroppen og sjælen.

– – – – – – – – – –

I feel a bit vulnerable when I talk about this topic, so I hope you will give it a good reception.

A thought crossed my mind when I was working out at the gym Friday morning. “It’s not possible to work on your body before you have learned to love it”.
The thought crossed my mind after I the last couple of weeks have been really unhappy with my body. I wrote a blog post about my body and what I wanted to work on, on January 22th, 2018, which you can read right HERE
. In short, I wanted to higher my muscle mass and lower my body fat percentage, which I would do with a lean bulk. So where you bulk with a little fewer calories than a real bulk and it’s very hard because you have to eat just the right things to succeed.
The truth is that I have exercised like I should, I have both done cardio and strength training and really pushed myself in the gym. BUT my diet has been completely off the track. One day I eat completely as I should and very healthy and the next day I just overeat and eat everything that I can find in the house, often those foods that contain the most sugar.
And then I fuck it and eat even more and say to myself “I’ll get my shit together tomorrow, now that I’ve already fucked up today, I’ll just eat like crazy”
I have been completely in imbalance with myself and it has continued and continued and continued and become this vicious circle.
Every night when I was going to bed I looked at my body in the mirror and was both annoyed, sad and upset about how it looked like (except my boobies, lol) and with how I treated it with this imbalance and binge eating. I was disgusted when I saw how I was gaining weight…and it wasn’t in muscle mass, which was my intention. Every morning I did the same and was disgusted again about my body and the treatment I gave it. I was (and probably still am) filled with this huge frustration about my body and was upset about it the rest of the day.

I have been working out for many years now and I know that results won’t come if you don’t stay consisted and the results won’t overnight. But I felt like I was expecting that – like I when I woke up next morning I would have a good booty, abs and a fat percentage that was already lowered with 1%. Like what did I expect?

Because I hated my body so much, it was difficult to keep the motivation up with healthy eating because I thought “argh it will take several weeks before I see results, so what’s the point” and used it as an excuse to eat half a liter of Ben&Jerry’s, a bag of popcorn, a piece of cake and an Anthon Berg marzipan bread.

I’m the type of person that is only motivated when I think I look just a little bit good or when I can see progress right away.
But to return to my mirror image at the gym – when I looked at myself from the side I thought “you don’t look so bad Josie, stop criticizing yourself.” Maybe the mirror was just on my side that day but I really did think “wow you actually have nice legs when you look from the side and wow your waist not as big as you think.” And that motivated me – the fact that I actually thought I looked good, and that made me work even harder at the gym that day.
As I drove home, I thought to myself that I should stop banning certain food. For example, I have the habit of saying “everything with more than 8-20 grams of sugars in food is forbidden the next months where I’m lean bulking” or “all white bread is forbidden”. But what about when I finish my lean bulk? Is it still prohibited then? Or can I eat all the food I want and then put all the weight back on and start all over again? No… I would like to be able to maintain the results I achieve with a perfectly normal healthy and balanced lifestyle…and you do eat sugar and white bread in a healthy balanced lifestyle. So what would I do when that time came?

My intention is not feeling like I’m on a diet because I’m really against diets. My intention is to live a lifestyle that I will also be able to live in 10 years, or when I’m on vacation, where you cannot ask the waiter about the calories and macronutrients of the food you have ordered.
Lately, I’ve just felt that this is not a lifestyle change but rather a “hidden” diet that I have made myself.

I really just have to live healthy and varied and eat a little unhealthy here and there if I’m out and having a good time of if mom comes home with cake a Friday afternoon. Why forbid it? It is not what healthy and balanced living is. To ban certain foods is a diet. To eat the unhealthy foods and live healthy the rest of the day and the following day, that’s a healthy and balanced lifestyle and that’s how you should live all year long and in 5 years and when you’re on vacation.

Live and give yourself a little treat from time to time if you feel like it and continue to live healthy afterward, instead of fuck it all and eat like a crazy for the rest of the day.
If also had this stupid habit where if I knew I was going out to eat at a restaurant, I’d eat unhealthy all day long that day and I know I’m not the only one who has this “fuck it all”-.

I had found a good balance before my lean bulk attempt, but when I felt like I just had to see results right away because I began with something that had a title, I went into this vicious circle again of pure desperation for quick results, which only made everything worse. I don’t work well under pressure obviously. I just want to let the results come over time and as I say live a healthy and balanced lifestyle, I can also live by in 5 years or take with me on vacation.

And let that be the novel for today. I just felt it was an important message and I did promise to keep you updated with my lean bulk, which I’m not deleting the title of, and instead just say that I’m living healthy and balanced and the results will come over time. I’ll still have my fat percentage measured etc. maybe every other month, just to see if something changes.

And remember – you can not work on yourself until you learn to love yourself. This applies to both the body and the soul.

#nouw30daychallenege #day20

2 kommentarer

  • Tusind tak <3
    Og ja lige præcis, det tager tid….og en lille Marsbar skader ikke, kun hvis du spiser mange af dem og flere dage i træk

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg kan så godt følge din tankegang. Har præcis den samme tilgang til det – at hvis ikke jeg hurtigt kan se resultater, så bliver jeg skuffet. Jeg tror også, det handler om at lære at væbne sig med tålmodighed og ikke slå sig selv oveni hovedet, når man har spist et par usunde ting i løbet af dagen. Super modigt indlæg at skrive ☺️

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

The winner of the SodaStream Spirit giveaway