Nu ved jeg hvilke fag jeg skal op i og dagen jeg bliver student

Sunde snacks til når du sidder til de skriftlige eksamener

Nu går de skriftlige eksamener igang, og er der noget stort set alle elever har med til de skriftlige eksamener udover computer så er det snacks – ofte slik og sodavand.
I den forbindelse vil jeg idag give nogle sunde alternativer til hvad du istedet kan have med til din eksamen, for det er i den grad vigtigt at have noget med så man holder blodsukkeret oppe og ikke løber tør for energi, så man til sidst slet ikke kan tænke klart.
Indlægget idag er derfor primært rettet mod studerende, men jeg er sikker på alle kan få glæde af indlægget, i form af inspiration til hvad man f.eks. også kan erstatte fredagsslikket med?

Mandler eller cashewnødder
En rigtig god idé er at have mandler eller cashewnødder med, de indeholder det sunde fedt og er lette at sidde og snacke mens man skriver løs. Jeg er ikke selv mega vild med almindelige mandler, men saltmandler er rigtig lækre og kan laves selv derhjemme.

Frugt der er skåret ud
Alt mulige slags frugt der er skåret ud i skiver er også en virkelig god idé. Lav en hel bøtte med forskelligt frugt, det er lækkert og indeholder hurtige og sunde kulhydrater, der lige kan give et ekstra energiboost hvis du er ved at gå kold.

Råkost
Det har virket helt vildt godt for mig at have råkost med til mine terminsprøver, specielt hvis jeg har manglet et mere mættende måltid i løbet af prøven.

Nellie Dellie chokolade
Jeg elsker Nellie chokolade, det smager fuldstændig ligesom rigtig chokolade, men det er langt sundere da det ikke indeholder sukker men istedet er sødet med Stevia planten. Det kan fåes i bl.a. Netto og Rema 1000 og Nellie laver bl.a. også vingummier, lakridser og marcipanbrød.

Mørk chokolade (80%)
Mørk chokolade er også en mega god idé, det tilfredsstiller ens cravings efter noget lækkert når man sidder der under pres, og det er samtidig ikke alt for usundt, specielt ikke når det er helt oppe omkring 80%.

Vand med smag
Jeg skrev for nyeligt et indlæg om hvordan du får vand til at smage af mere (kan læses her), og det er altså en virkelig virkelig god idé at erstatte sodavand med vand med smag, i hvert fald hvis man gerne vil være sund (just so you know – der er 25 sukkerknalder i en 0,5 liter sodavand)?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu ved jeg hvilke fag jeg skal op i og dagen jeg bliver student