Der sker de underligste ting når jeg sover

Hvad blev der af de små ungers respekt for de store?!

I dag vil jeg tage et emne op som jeg efterhånden har reflekteret over nogle gange, samt diskuteret og snakket en del om med et par af mine veninder, nemlig den manglende respekt overfor de store fra de små unger side.

Jeg kan huske da jeg var mindre, både da jeg var i indskoling men også da jeg var omkring de 14-15 år. Jeg havde kæmpe respekt for dem der var ældre end mig og de store var nogen man så op til. Man turde ikke være en møgunge overfor de store ved at svare dem igen, komme med flabede kommentarer eller være respektløs overfor det der var deres.
I dag er de mindreårige fuldstændig ligeglade, de kommer med flabede kommentarer, har ingen respekt overfor de ældre eller det der er deres, de føler sig højthævede og tror de kan tillade sig alt hvilket får dem til at fremstå som flabede uopdragende møgunger, for at sige det ligeud og jeg er ærligtalt træt af dem. Uanset alder skal man have respekt for hinanden.

Os der er lidt længere op i årene stiller ikke spørgsmålstegn ved, når en af de ældre f.eks. beder dem om at hjælpe med noget på arbejdet, vi kommer ikke med en flabet kommentar der signalerer at det satme da ikke er deres problem, nej vi hjælper der hvor vi kan……de fleste af os i hvert fald.
Og jeg er simpelthen også så træt af den måde mange af de mindreårige opfører sig på på de sociale medier, kunne vi en gang for alle slå fast at det er det mest barnlige at skrive unødvendige flabede kommentarer som f.eks. “spurgt”, “svaret” “tud over det” og “din mor”. Stop nu med at være sjov på andres bekostninger, både overfor dem på din egen alder, dem der er yngre end dig og dem der er ældre end dig.
Jeg er simpelthen også så træt af den egoistiske måde folk opfører sig på, og her er det altså igen i mange tilfælde de mindreårige (14-16 år). Hvad blev der af at vente til det er ens egen tur og maskinen er ledig. Findes ordet køkultur ikke i deres ordbog?

Jeg ved godt jeg kommer til at generalisere helt vildt meget lige nu, men jeg mener helt bestemt at problemet er størst hos dem mellem 10 og 16 år, dermed ikke sagt at folk på min egen alder er lige så umodne, barnlige og flabede, samt voksne kan nu også sagtens være det.

Jeg tror bare dette er et opråb om respekt i vores hverdag fra min side af, børnene skal lærer det helt fra når de er små at have respekt for andre mennesker og ikke kun tænke på sig selv, hvilket jeg ikke mener de lære, i det samfund vi lever i idag. Om det er fordi vi “store” og de voksne ikke længere kan træde i karakter og sætte dem på plads ved jeg ikke, men det kunne være en mulig årsag.

4 kommentarer

  • Dette har mine veninder og jeg også snakket om.. Tiden er virkelig ændret

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, det er helt utroligt. Samfundet vil være fuldstændig ukendt for os om nogle årtier… måske kun om få år. Det er i hvert fald en sørgelig tid vi går i møde.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nøøøøj, jeg bliver sur når jeg læser det her. Der skal fandme være plads til alle, men dem der ikke kan opføre sig ordentlig kan fandme blive hjemme i deres egen lille jordhule, i stedet for at vise deres ubehøvlede opdragelse overfor andre!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Iih, jeg kommer sådan til at tænke på en historie, jeg læste for nylig. Der var en mor der havde taget sit handicappede barn med ud at handle. Der var så to børn der havde gjort grin med barnet, hvor moderen havde reageret og sagt til dem, at det ikke var særligt høfligt sagt. Børnenes moder valgte så, at sige til hende, at så skulle hun ikke have taget sit retarderede barn med ud i offentligheden. Altså, hvad sker der for samfundet..

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Der sker de underligste ting når jeg sover