Mission smalltalk #1

Update after 1 week on my diet

Igår var det en uge siden jeg startede på mit program med Valentina Lequeux.
Den første uge har været liiiidt hård, det må jeg sgu sige. Det er ret svært at nyde sin tun i vand på dåse med agurker og mandler mens min familie sidder og spiser lækker aftensmad. Men jeg synes faktisk jeg har klaret det rigtig godt. Jeg har nogle dage valgt at tage et stykke mørkt 70% chokolade hvis jeg har været lækkersulten, det står ikke i min kostplan nej, men det er bedre at jeg laver små ændringer for at overleve de her 4 uger, end at jeg ryger helt i og spiser usundt en hel dag fordi jeg synes det bliver for surt. Jeg har også valgt at droppe det min plan sagde jeg skulle have haft til aftensmad den ene aften og istedet spist en hjemmelavet burger med min familie, fordi det havde jeg lyst til og jeg fortryder det ikke, overhovedet. Jeg nød den burger, SÅ meget.
Maden er meget ensformig på den her plan. Jeg kan normalt godt lide at spise det samme, men det her er lige en tand for ekstremt. Heldigvis har Valentina givet mig en liste af ting jeg gerne må erstatte madvarer med. Jeg er så træt af at spise æggehvider til morgenmad nu, derfor har jeg valgt at fra imorgen erstatter jeg mine æggehvider med en anden proteinkilde som in this case vil blive skyr, det må jeg nemlig gerne ifølge min liste.
Jeg spiser normalt også rigtig meget frugt, desværre er frugt nærmest ikke-eksisterende på min plan. Få dage om ugen må jeg spise en halv banan. Til gengæld er der masser af havregryn på min plan og dem er jeg sgu lidt træt af nu, så for at jeg kommer igennem min diæt på bedst mulig vis har jeg valgt at erstatte havregryn med frugt, da begge er en kulhydrat-kilde. Jeg kan ikke undvære min frugt.
Hvis jeg ikke lavede de her småjusteringer var jeg 100% faldet i big time, så hellere ændre lidt for at komme bedst muligt igennem og stadig få fine resultater.

I dag fylder min lillebror også 18, så vi havde familien ovre til varm kakao og lagkage. Jeg rørte hverken kakao, lagkage eller det slik, der blev sat på bordet, hvilket var riiiimelig svært, men jeg er stolt af at jeg klarede den. Til gengæld kværnede jeg det, der nok svarer til en halv vandmelon selv. Det stod ikke i min kostplan og jeg gad ikke veje det af og tælle kalorier. Det er vandmelon forhelvede, og det er bare lige idag. I aften tror jeg også bare jeg spiser den lækre laks og nye kartofler min familie skal have uden at veje det af. Der står allerede laks på min madplan idag men ikke de nye kartofler, men ærligt, det er jo ikke 1 kg bland-selv-slik jeg snyder med, så det har jeg det ikke dårligt over – og min lillebror fylder altså 18!!
Vi holder rigtig fødselsdag for ham på lørdag med god mad og kage og der har jeg heller ikke tænkt mig at være på madplanen om aftenen. Om morgenen og til min frokost, jo der har jeg tænkt mig at spise efter min madplan, men om aftenen spiser jeg hvad der bliver serveret, og jeg spiser sikkert også et stykke kage. Alt med måde. Men jeg sidder simpelthen ikke og spiser tun og agurk mens hele min familie nyder mad med sovs og kage og fejre min lillebror’s store dag. Det er associalt og jeg vil sgu også gerne føle jeg lever.
Alkohol rør jeg dog ikke de her 4 uger, det er ikke noget jeg behøver i mit liv for at føle jeg lever eller for at føle jeg også er en del af selskabet. I lørdags var jeg til fest, men jeg var clean på vandvognen. Det har jeg gjort før hvor jeg ikke var på kur og stadig følt jeg har levet og været en del af selskabet. Jeg synes bare det er noget andet når man sidder og spiser speciel-mad hvis jeg er inviteret ud, det er accocialt. Men med drikkelse er det jo meget individuelt hvad man har lyst til, derfor kan jeg ikke tillade mig selv alkohol, da jeg stadig er en del af resten af selskabet hvis jeg drikker vand – hvis det giver mening?
Fun fact: jeg har ikke været fuld siden oktober sidste år, tror jeg, haha.

Den første uge her, har jeg tabt mig 1,1kg. Nu er jeg ikke ligefrem den største fan af vægten, jeg tror ikke på den før vi snakker 3 kilos forskel fordi man lige så godt kan have tabt væske og hvad ved jeg. Desuden er jeg ret ligeglad med hvad jeg vejer, muskler vejer mere end fedt så hvis jeg vejer 2 kg mere i næste uge til min vejning, har jeg det også helt fint, for det er højst sandsynligt muskelmasse når jeg lever så sundt som jeg gør nu.

Jeg kan umiddelbart ikke se nogen ændringer på min krop, men jeg føler mig sundere og jeg føler mig gladere for mig selv og det er lige præcis det jeg arbejder henimod. Ja…Jeg føler mig bare mere lettere og flyvende…og ja…gladere. Jeg er stadig ikke tilfreds med mit spejlbillede, men det skal nok komme med tiden, så længe jeg også arbejde med mit mindset.

3 kommentarer

  • Aaron

    I can relate to the burger story, I haven’t had a steak in forever, and I was walking near someone grilling a steak outside, it was just an immediate reaction, my mouth started to water, haha, have to make one this weekend, “absence makes the heart grow fonder”

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg skal lidt længere ind i programmet før jeg kan svare 100% ærligt på det. Spørg mig om 3 uger og så har jeg et svar

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Roligt att höra att programmet fungerar! Rekommenderar du det?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mission smalltalk #1